Eesti vs Horvaatia.

Foto: Robin Roots
Spordivaria
7. september 2021, 22:58

Eesti publik ei vedanud meie koondist vajalikule võidule (12)

Eesti võrkpallikoondis kohtus teisipäeval üliolulises mängus Horvaatiaga, kus 2 : 3 jäädi alla Horvaatiale.

Alagrupis enne tänast kaks kohtumist kaotanud ja ühe võitnud eestlased läksid teisipäeval kokku Horvaatiga. Edasipääsuks vajati hädasti võitu. Avageim Horvaatia vastu algas väga hästi ja peagi juhiti 13 : 10. Ning mis peamine, Saku Suurhall oli peaaegu täis publikut, kes tõesti koondisega koos hingas. Publik elas kaasa ja oli üks lisamees lisamees platsil.

Eesti alustas edukalt

Rahvas oli kaasas. Isegi siis, kui pallipaltsil läks veidi kehvasti, olid pealtvaaatajad olemas. Ja esimene geim võidetigi 25 : 20. Teises geimis pandi edasi sama rauaga nii platsil kui selle kõrval ja rahvas hingas ühes. Kui vastased servisid, jäi pealtvaatjatel hing seisma ja oodati, mis saab. Eesti võitis teise geimi 25 :22. Kolmas vaatus aga anti vastastele ära seisuga 18 : 25 . Neljas geim möödus tasavägiselt, aga seegi libises käes ja seekord skooriga 24 : 26. Paraku anti ära ka viies geim, see skooriga 9 : 15.

„Ühel hetkel meie mäng muutus, aga ma ei usu, et on olemas inimene, kes oskab sellele põhjusele ühese vastuse anda. Miks see ära lagunes – mina ei oska öelda,“ nentis pettunud Ardo Kreek. „Kolmandas ja neljandas geimis veel võitlesime, aga viiendas andsime kohe alguses paar punkti ära ja oli raske end koguda.“

Renee Teppan nentis, et tahaks selle mängu kiirelt ära unustada. „Kolmas geim ongi teistmoodi. Selle ees on pikem paus ja on varemgi juhtunud, et see on käest lastud. Suutsime neljandas geimis tagasi tulla, aga mingites momentides polnud meil piisavalt taset. Kui kunagi vaatame selle mängu videot – ei tahaks seda teha, aga ilmselt peab -, siis johhaidii! Nende serv töötas nii, et isegi kümne meetri pealt tõsteti ära. Meil pidi mingisugune tehniline kala sees olema. Aga raske on praegu õigeid sõnu leida. Mark on,“ tunnistas Teppan ausalt.

„Oli EM ja meil jälle kellad. Õnneks ma mängin Türgis ja ei pea siin pärast pikalt passima,“ pidas ta juba koduriigist lahkumise plaane.

Viimasena kohtub Eesti alagtupis olümpiavõitja Prantsusmaaga. „See on võrkpall. Nüüd teeme Prantsusmaale 3 : 0 ja lähme edasi,“ sõnas Robert Viiber siiski entustiastlikult.

Võitlust lubas ka Kreek: „Ikka lähed võitma. Keegi ei lähe platsile mõttega, et saame 0 : 3 pähe ja kiirelt duši alla. Mingi tuluke meile tunneli lõpus ikka paistab.“