Sisuturundus
28. september 2021, 13:45

Millised on Kreditex Ühisraha portaali investeerimisvõimalused?

Investeerimist vaadatakse tihtilugu mõnevõrra pelglikult. Esmapilgul võib see kõik tunduda keerulise ja segadust tekitava maailmana. Sellest hoolimata on investeerimine ka Eestis üha enam päevakorda kerkinud ja positiivne on see, et aina rohkem inimesi on alustanud teekonda investorina. 

Kreditex Ühisraha portaal pakub mitut erinevat võimalust enda vaba raha paigutamiseks. Nendeks on investeerimine väikelaenudesse, investeerimine kinnisvaralaenudesse ja investeerimine järelturul. Vaatame järele, mida need endast täpsemalt kujutavad. 

Väike-ja kinnisvaralaenud

Alustame investeerimisest väikelaenudesse. Sel puhul saab investor oma raha paigutada teiste isikute laenudesse ning võimaluse teenida keskmiselt 15% tulu aastas. Reeglina jäävad väikelaenu kogusummad 300 ja 5000 euro vahemikku. Iga väikelaenu taotluse juures on märgitud kindel reiting, mis viitab investeeringu riskantsusele. Kuigi suur osa meist eelistab teha kindlaim valik, tasub alati meeles pidada, et mida riskantsem on investeering, seda suuremat tulu võid teenida. Kreditex Ühisraha portaalis saab väikelaenudesse investeerimist alustada juba isegi 20 eurost. 

Oluline on teada, et eelmisest aastast hakkas KreditexÜhisraha portaal pakkuma kõikidele investoritele 100-protsendilist tagasiostugarantiid. See tähendab, et portaalipidaja on võtnud omale kohustuse investeeritud summa 100% tagasi maksta. Kreditex Ühisraha tegevjuhi Jekaterina Rozenštrauchi sõnul on selle eesmärk maandada investeerimise riske ja pakkuda kõigile investoritele turvalist keskkonda oma raha kasvatamiseks. 

Teine võimalus enda raha kasvatamiseks on kinnisvara ühisrahastus. Sisuliselt on sinu raha suunatud laenudele, mis investeeritakse kinnisvaraprojektidesse. Enne kinnisvaralaenudesse investeerimist on investoril võimalik projektiga tutvuda, näiteks on välja toodud laenu kestus ja summa, teenitav tulu, investeeringu reiting ja muu projekti iseloomustav oluline info. Üldjuhul on kinnisvaralaenude puhul keskmine aastane tulu 9–12 protsenti. 

Kinnisvaralaenudesse investeerimisel on minimaalne summa 100 eurot ning need investeeringud on tagatud hüpoteekidega. Ehk lihtsustatult öeldes, kui laenuvõtja jääb tagasimaksmisega hätta, leiab lahenduse kohtutäitur, kes tegeleb kinnisvara müügi ja realiseerimisega. Müügist saab investor tagasi nii algselt investeeritud summa kui ka teenitud intressid. 

„Seni saame öelda, et eesti inimesed tõepoolest väga usaldavad investeeringuid kinnisvaralaenudesse. Kindlust näitab fakt, et meie uued projektid täituvad võrdlemisi lühikese ajaga – mõni isegi ühe tunniga,“ rääkis Rozenštrauch.

Mis on järelturg?

Viimase võimalusena pakub Kreditex Ühisraha portaal investeerimist järelturul, millega oma portfelli suurendada. Nagu nimi juba ütleb, saab investor soetada soovitud laenuosakuid järelturult, nähes seal investeeringu jääki, investeerimisperioodi kestvust, summat, reitingut ja ka oodatavat tulusust.  

„Põhimõtteliselt saab järelturul iga investor omainvesteeringud maha müüa nii alla- kui juurdehindlusega. Näiteks kui on müügiga kiire või vaja likviidsust juurde, saab investor panna enda investeeringule odavama hinna,“ selgitas Rozenštrauch.

„Oleme märganud, et meie investorid jälgivad vägagi aktiivselt järelturgu ja seal toimuvat. Kohe kui ilmub mõni allahindlusega investeering, siis sama kiiresti see sealt ka kaob,“ lisas ta. Tasub märkida ka, et sageli on järelturult soetatud investeeringul kõrgem intress (umbes 15–20%), mis loomulikult tähendab suuremat tulu investorile. 

Kuigi investeerimiseks pole õieti kunagi liiga hilja, kehtib siin üks kuldreegel: mida varem alustad, seda rohkem tulu saad. Sestap alusta põnevat investeerimisteekonda Kreditex Ühisraha portaalis kohe praegu!

Edukat investeerimist!

Kreditex Ühisraha

www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.