Romet Pajur.

Foto: Eesti jalgratturite liit
Jalgrattasport
8. september 2021, 17:38

Rajalt eksimine maksis Eesti ratturile koha EMi esikümnes

Itaalias Trentos alanud maanteeratturite Euroopa meistrivõistlustel pälvis Romet Pajur juunioride arvestuses 22,4 km pikkuses temposõidus 14. koha.

Pajur kaotas võistluse võitnud belglasele Alec Segaertile (26.26,61; 50,83 km/h) ühe minuti ja 26,99 sekundiga. „Eelmisel nädalal olin tõbine ja tundsin nõrgalt ennast. Võistluspäeval oli enesetunne aga juba päris hea, kuid jalg polnud tippvormis. Andsin endast parima ja jätsin kõik rajale, mis jätta oli,“ ütles Pajur Eesti jalgratturite liidu vahendusel.

Teise eestlasena stardis olnud Madis Mihkels sai 20. koha (+1.50,47). Seejuures oli Mihkels esimeses ajavõtupunktis kõrgel kolmandal positsioonil, ent eksis siis rajalt, mille tõttu kaotas oluliselt aega. „Neli kilomeetrit enne finišit tegin ringteel vea ning sõitsin seejärel ka august läbi, mistõttu tuli kett maha. See jäi raami vahele kinni, pidin seisma jääma ja kasutasin probleemi lahendamiseks umbes ühe minuti,“ kirjeldas Mihkels toimunut. „Olen väga pettunud, aga õnneks on varsti MMil uus võimalus.“

Euroopa meistrivõistluste hõbemedali teenis võitja kaasmaalane Cian Uijtdebroeks (+5.09) ja pronksi sai kaela prantslane Eddy Le Huitouze.

Samal pikal distantsil võistelnud Laura Lizette Sander pälvis naisjuunioride konkurentsis 19. koha, kaotades Euroopa meistriks kroonitud venelannale Alena Ivantšenkole (29.11,82, 46,03 km/h) kolme minuti ja 8,09 sekundiga. Hõbemedali pälvis sakslanna Antonia Niedermaier (+0.31,78) ja pronksi hollandlanna Elise Uijen (+0.53,52).

„Andsin oma parima selle tunde ja jalgadega, mis mul täna oli, aga see ei olnud kindlasti minu maksimaalne tulemus,“ nentis Sander võistluse järel.

Neljapäeval stardivad võistlustulle Joonas Kurits ja Rait Ärm, keda ootab ees samuti 22,4 kilomeetri pikkune temposõit. Lisaks jagatakse medalikomplektid välja eliitklassi naiste ja meeste ning kuni 23-aastaste naiste temposõidus. Eestlasi nendes sõitudes ei ole.