Thierry Neuville kihutamas Eesti teedel.

Foto: Erki Parnaku
WRC
9. september 2021, 09:33

Neuville hübriidajastust: kellelgi pole mune, et FIA-le vastu astuda

Thierry Neuville'i sõnul on kahju, et kellelgi pole piisavalt mune, et vaidlustada rahvusvahelise auto(spordi)liidu FIA uusi Rally1 reegleid. 

Alates 2022. aastast võetakse autoralli maailmameistrivõistlustel kasutusele uued hübriidajamiga Rally1 masinad, mida sõitjad on saanud ka testida. Hyundai piloot Thierry Neuville on varemgi uusi reegleid kritiseerinud, sama joont hoidis ta Kreeka etapi eelsel pressikonverentsil. 

„Ma pole kindlasti nõus kõigi nende muudatustega, mida FIA ja tootjad teevad. Autod on igavamad, nendega on ohtlikum sõita ja lõpuks võib see olla kallim kui kõik muu, mida oleme seni WRC-sarjas näinud,” vahendas portaal Dirtfish belglase sõnu.

„Sellest on kahju. Lisaks näeme, et nad eemaldasid autodelt üsna palju aerodünaamikat. Juba varem oli keeruline loota, et uute masinate näitajad on sellised nagu praegu, nüüd on tõenäoliselt tulemuseks R5 [jõudluse] näitajatega autod,“ jätkas ta.

Neuville’i peamine soov oleks, et masinad oleksid võimsamad. MM-sarjas kolmandat kohta hoidva mehe sõnul pole ta valitud lähenemisega päri.

„Olen seda varemgi öelnud, et ma pole rahul. Aga ilmselgelt pole kellelgi mune, et võtta erinev seisukoht ja minna vastuollu FIA otsustega,” lisas ta. „Sellest on kahju, aga see on aeg, mil me elame. Autojuhte enam ei kuulata ja see on asi, mis ajab närvi.“

Pressikonverentsil uuriti ka Neuville'i meeskonnakaaslase Ott Tänaku arvamust. Eestlane ei näinud asja nii mustades toonides. „Sellest on olnud pikalt juttu ja määrused on sellised nagu nad on,” ütles ta naeratades. „Aga nüüd on need vastu võetud ja meeskond töötab selle nimel, et uue hooaja alguseks valmis olla. Veel on vaja teha palju tööd, et oleksime selle aasta lõpuks omadega reel.“