Saksamaa jalgpallikoondis mängus Islandiga.

Foto: Imago / Scanpix
Jalgpall
9. september 2021, 15:21

Saksamaa jalgpallikoondise lennuk tegi hädamaandumise

Islandi pealinnas toimunud MM-valikmängult koduteele asunud Saksamaa koondise lennuk tegi Šotimaal hädamaandumise. 

Islandlasi 4 : 0 võitnud Saksamaa koondise lennuk väljus Reykjavikist kell 2 hommikul ja pidi maanduma Frankfurdis. Kuid piloodid kuulutasid Šotimaa kohal välja hädaolukorra ja maandusid kell 4 Edinburghis.

Seejärel jäi koondis lennukisse, sest meeskonna juhtkond soovis vältida koroonamulli reeglite rikkumist. Hiljem säutsus Saksamaa koondis twitteris, et tiimiga on kõik hästi. „Ohutus ennekõike. Tegime ettevaatusabinõuna vahemaandumise Edinburghis. Sealt edasi liigume individuaalsete tagasisõitudega,“ millele nad neljapäeva pärastlõunal lisasid: „Asenduslend saabus ja suundume edasi Frankfurti ja Münchenisse.“

Tagasilöök tekitab eelkõige muret valitsevale Bundesliga meistrile Müncheni Bayernile, kes kohtub laupäeval võõrsil RB Leipzigiga. Nende atleedid Jamal Musiala, Leon Goretzka, Niklas Suele ja Leroy Sane olid kõik Edinburghis kinni ning kaotasid vajalikke puhketunde. Veidi enam vedas Manuel Neueril, Joshua Kimmichil ja Serge Gnarby’l, kes liikusid kodumaale muust koondisest eraldi.