Yuki Tsunoda

Foto: PA / Scanpix
Vormel 1
10. september 2021, 16:25

Vipsi nina alt vormel 1 lepingu teeninud Tsunoda: tiimi otsus oli üllatav, sest ma teen pidevalt avariisid (2)

Ehkki eestlased lootsid, et AlphaTauri sõlmib lepingu Jüri Vipsiga, siis meeskond otsustas jätkata Yuki Tsunodaga. Jaapanlane on ka ise üllatunud, et tiim temaga uue diili sõlmis.

21aastane Jaapani piloot Yuki Tsunoda on üks selle hooaja vormel 1 sarja uustulnukatest. Noormees on siiski tänavu meeskonnakaaslasele Pierre Gaslyle selgelt alla jäänud. Senisel kuraditosinal etapil on prantslane edestatnud Tsunodat kümnel korral, punktiarvestuses juhib ta 66 : 18.

Siiski teatas Red Bull hiljuti, et nende sõsartiimi AlphaTauri vormeleid roolivad ka järgmisel hooajal nii Gasly kui ka Tsunoda. Otsekohesuse poolest tuntud jaapanlane tegi sel nädalavahetusel toimuva Monza GP pressikonverentsil ootamatu kommentaari.

„Ma teen pidevalt avariisid ja raiskan meeskonna raha,“ raputas Tsunoda endale tuhka pähe. Jaapanlane tunnistas, et on üllatunud, et temaga uus leping allkirjastati. „Ungaris sõitsin esimesel treeningul seina ja rikkusin sellega terve nädalavahetuse.“

Noor sõitja jagas vestlusi ka oma meeskonna mänedžeri Franz Tosti ja Red Bulli sõitjaprogrammi juhtiva Helmut Markoga. „Franz ja Helmut palusid minult rohkem stabiilsust. Ma pole hooaja edenedes korralikult arenenud,“ tõdes Tsunoda.