Kersti Kaljulaid Keenias.

Foto: Ministry Of Sports, Culture & Heritage / https://twitter.com/moscakenya
Spordivaria
11. september 2021, 16:01

Eesti president käis jooksmas Keenia maailmameistrite ja olümpiahõbedatega (15)

Eesti president Kersti Kaljulaid jooksis laupäeval 10 km pikkusel distantsil Keenia endiste spordikuulsustega.

Meie presidenti saatsid jooksul Keenia endised tippsportlased: nii Ateena kui Pekingi olümpial maratonis hõbeda võitnud Catherine Ndereba, kaks korda MMil pronksiga leppinud Tegla Loroupe ja Seouli olümpiahõbe Douglas Wakiihuri

Peale jooksu võttis ta osa keskkonnaüritusest, mille teemaks oli säästev metsamajandus. Sealjuures on Kersti Kaljulaid esimene Eesti riigipea, kes tegi ametliku visiidi Keeniasse, et edendada kahe riigi vahelist äridiplomaatiat.

„Nairobi on kogu Aafrika mandri majanduselu süda ja paljud Eesti ettevõtted soovivad siin oma haaret laiendada,“ ütles Kristel Engman presidendi kantselei välissuhete osakonnast portaali Pulse vahendusel. Ta lisas, et Keenia on ka üks Aafrika diplomaatia peamisi keskusi ja võõrustab mitme rahvusvahelise agentuuri peakorterit. Samuti on riik avaldanud huvi Eesti haridussüsteemi, e-riigi ja digikogemuse vastu.

Kaljulaid kirjutas neljapäeval pärast kohtumist Keenia presidendi Uhuru Kenyattaga sotsiaalmeedias: „Selles koostöös on meie riikidel, inimestel ja ettevõtetel suur potentsiaal.“

Neljapäeval kohtus sealne välisminister Raychelle Omamo Eesti välisministri Eva-Maria Liimetsaga. Paar arutas kahepoolseid suhteid, koostööd ÜRO Julgeolekunõukogus, koroonaolukorda Aafrikas ja maailmas ning digitaalseid võimalusi arengumaade toetamiseks.

„Oleme koos Keeniaga selle aasta lõpuni ÜRO Julgeolekunõukogus kaasliikmed ja näeme suurt potentsiaali koostööks rahvusvahelise rahu ja julgeoleku ning digitaalse arengu ja majanduskoostöö alal. Samuti on meil ühine huvi hariduskoostöö vastu,“ ütles Liimets.