Bo Oestergaard

Foto: HC Tallinn
Käsipall
11. september 2021, 17:58

HC Tallinn pallib ka tänavu Soome meistriliigas

HC Tallinn alustab käesoleval nädalavahetusel mängudega Soome meeste meistriliigas, kus osaleb kaheksa meeskonda.

Tallinlased kohtuvad laupäeval kell 18:00 Sõle Spordikeskuses Siuntio IF-ga ning päev hiljem kell 15:00 samas kohas Karjaa BK-46 võistkonnaga, kuhu kahe hooaja vahel siirdus viimased neli hooaega HC Tallinnat esindanud koondislane Markus Viitkar, kirjutab klubi pressiteates. 

Lisaks teist hooaega Soome meistriliigas osalevale HC Tallinnale on võistlustules veel valitsev meister Riihimäki Cocks, hõbedameeskond Helsinki Dicken, pronksimeeskond Karjaa BK-46, Grankulla IFK, Siuntio IF, Helsinki IFK ja Turu AIFK.

Eelmise hooaja keskpaigas otsustas Soome Käsipalliliit pandeemia tõttu eestlaste hooaja turvalisuse kaalutlustel lõpetada. HC Tallinn osaleb põhjanaabrite liigas vaid põhiturniiril, kuna kahes erinevas riigis medalitele mängimine pole võimalik.

HC Tallinn on kahe hooaja vahel palju muutunud. Nädala alguses teatas klubi, et uueks hooajale minnakse vastu taanlasest peatreeneri Bo Oestergaardi juhtimisel. Viimasel kahel hooajal klubi peatreeneriks olnud Risto Lepp keskendub klubi juhtimisele.

„Jäime väga rahule otsusega, et saime eelmisel hooajal Soome liigas osaleda. Võrreldes Balti liigaga ei ole liiga kaitsetegevus nii jõuline, kuid mäng on kiire ning kiita tuleb mängijate tehnilist taset ja otsuste tegemisi. Muidugi olime pettunud, et pidime poole hooaja pealt jätma liiga pooleli. Seetõttu otsustasime tänavugi liigas jätkata vaatamata sellele, et ei saa medalitele mängida. Kogemust ja karastust saime eelmisest hooajast kuhjaga,“ ütles HC Tallinna eestvedaja Risto Lepp.

Kahe hooaja vahelise aja jooksul liikus koondislane Markus Viitkar Soome Karjaa BK-46 võistkonda, vasakäär Rauno Aus ja paremäär Enrico Anton liitusid Raasiku/Mistraga ning viimastel aastatel kaitse tugitalaks olnud Rainer Kelk alustas ülikooliõpinguid Šveitsis. „Kuna Jesper Bruno Bramanis ja Mikk Pinnonen pole veel otsustanud, et kas nad soovivad käsipallurikarjääri jätkata, siis tõime lisaks koondislasele Jürgen Roobale võistkonda ka ukrainlasest vasaksisemise Oleksei Shcherbaki ning Viitkari asendajaks ukrainlasest joonemängija Ihor Skyba,“ lausus Lepp.

„Kahjuks ei ole veel tööviisat saanud 24aastane valgevenelasest paremsisene Uladzislau Barylau, kes meiega hooaja ettevalmistuse kaasa tegi ning hetkel Minskis viibib. Lisaks on hetkel meiega treenimas ukrainlasest mängujuht Vitalii Horovyi, kes sai kontrollkohtumises kerge põlvevigastuse ning peaks paari kuu pärast juba tagasi platsil olema. Kui need mehed ühel päeval kõik koos platsile naasevad, harjuvad taanlasest treeneri nõudmistega ning mängivad kokku, siis sel hooajal saab näha väga atraktiivset ja nauditavat käsipalli HC Tallinna poolt,“ lisas ta.

Lisaks eelpool mainitud nimedele on HC Tallinna koosseisus tänavusel hooajal Eesti koondise väravavahid Marius Aleksejev ja Armis Priskus. Väljakumängijatest on koosseisus sarnaselt eelmisele hooajale Eesti koondise vasakäär Kaspar Lees, vasakäär Marek Karu, vasaksisemine Martti Viitkar, vasaksisemine Markus Oliver Mädo, mängujuht Kalev Kütt, ukrainlasest paremäär Dmytro Turchenko, paremäär Karmo Harju ning joonemängija Karl Kramm.

HC Tallinn osaleb ka Eesti meeste meistriliigas, Eesti karikavõistlustel ning EHF European Cupil, kus kohtutakse 2. ringis oktoobris valitseva Leedu meistriga Vilniuse Sviesaga.