Max Verstappen ja Valtteri Bottas.

Foto: PA / Scanpix
Vormel 1
11. september 2021, 20:57

Monza GP sprindi võitis Bottas, Hamilton põrus

Vormel 1 sarja Monza etapi 18ringilise sprindi võitis Mercedese piloot Valtteri Bottas.

Bottas alustas sprinti esikohalt, soomlase kõrvalt startis tema tiimikaaslane Lewis Hamilton. Britt sai aga erakordselt nigela lähte, kui temast kihutasid mööda Red Bulli rooliv Max Verstappen ning McLareni mehed Daniel Ricciardo ja Lando Norris. Selles järjestuses ka sõit päädis.

Verstappen sai teise koha eest kaks MM-punkti ja suurendas üldarvestuses vahe Hamiltoniga viiele silmale. Kuigi sprindi põhjal selgus pühapäevane stardirivi, siis soomlane alustab põhivõistlust viimasest reast. Nimelt vahetati 32aastase Bottase masinal jõuallikas, mistap langetati ta pühapäevaseks etapiks viimaseks.

Bottas tõdes, et nautis laupäevast võistlust. „Väga puhas sõit ja olin kiire,“ ütles ta peale sprinti. Mehelt uuriti ka viimasest reast alustamise kohta. „See ei saa lihtne olema. Eks näis, kas suudan midagi teha, aga kindlasti annan endast kõik.“

Päeva ebaõnnestuja oli Pierre Gasly (AlphaTauri), kes stardisaginas sõitis otsa Ricciardo masinale. Prantslane lõhkus vormeli esitiiva ja paiskus seina. Nii alustab ta pühapäevast võistlust Bottase kõrval viimasest reast.