Eesti rannajalgpallurid on Euroopa 12 parema seas!

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
12. september 2021, 15:15

Eesti rannajalgpallikoondis tõusis esmakordselt Euroopa eliitseltskonda!

Portugalis Figueira da Fozis peetud rannajalgpalli Euroopa B-divisjoni turniiril tegi Eesti koondis ajalugu, kui alistas finaalis Türgi ja tõusis esmakordselt Euroopa 12 parema tiimi sekka ehk A-divisjoni.

Alagrupiturniiril oli Eesti alistanud 4 : 2 Tšehhimaa, 7 : 1 Rootsi ja 4 : 3 Moldova. Türgi oli kaotanud 0 : 3 Leedule, kuid 7 : 5 võit Kreeka ja 9 : 2 võit Kasahstani üle tõi neile ikkagi oma grupis esikoha.

Finaal algas paremini türklaste jaoks, kes avasid skoori juba 1. minutil, kuid kümme minutit hiljem Kristian Marmor viigistas.

Teisel kolmandikul lõid türklased esmalt omavärava ning seejärel oli meie poolt täpne Argo Alaväli, kuid siis skoorisid kahel korral vastased ja nii mindi viimasele kolmandikule vastu viigiseisul 3 : 3.

Viimasel perioodil löödi vaid üks värav ja seda tegid meie mehed: kui mängida jäi neli minutit, saatis palli vastaste puuri Sander Lepik, tuues Aleksei Galkini hoolealustele 4 : 3 võidu ja koos sellega ka koha A-divisjonis.

Eesti koondise koosseis: Rauno Rahnik, Kaspar Kotter, Kristian Marmor, Rasmus Munskind, Joosep Juha, Sander Lepik, Rauno Nõmmiko, Argo Alaväli, Roman Minlibajev, Edwin Stüf, Ervin Stüf, Priit Mäeorg.