Lewis Hamilton ja Max Verstappen.

Foto: JENNIFER LORENZINI/AFP
Auto-Moto uudised
12. september 2021, 21:53

Hamilton keerulise avarii järel: minuga on kõik korras

Lewis Hamilton Monza avarii kohta: olen veidi muljutud, sest Verstappeni masin maandus mu peal, aga üldiselt on kõik korras

F1 sarjas sattus pühapäeval õnnetusse Lewis Hamilton, kelle masin kohtus Max Verstappeni vormeliga. Red Bulli mehe auto jäi avariis peale, kuid Hamilton kinnitas, et temaga jäi ka allpool kõik korda.

Monza etapi 26. ringil proovis Verstappen Hamiltonist mööduda, aga asi lõppes sellega et hollandlane sõitis üle äärekivide, hüppas sealt oma masinaga üles ja maandus Hamiltoni auto peal. Nii sõideti koos rajalt välja ja võidusõit oli mõlema jaoks jaoks läbi - ainult et Verstappeni masin oli kohati päris ohtlikult Hamiltoni pea juures. Kas ja mida oleks võinud juhtunud, jääb teiste inimeste spekuleerida, aga igatahes pääsesid mõlemad sõitjad õnneks eluga.

„Kui aus olla, siis olen kaelast veidi kange ja kõik natuke valutab, sest see (Verstappani masin) maandus mu pea peal, aga kõik saab korda,“ vahendas portaal planetf1 Hamiltoni sõnu.

Hamiltoni sõnade kohaselt ei andnud Verstappen talle meelega teed, hollandlase sõnu pole selle kohta veel õnnestunud sõnu saada.

Oma hinnangu andis aga endine F 1 sõitja Damion Hill. „Pean ütlema, et Maxi möödasõidu vaadates ei olnudki mingit varianti, et see oleks õnnestunud. Ta pidi ründama, aga kuna Lewis jäi kaitsesse, siis tema ainuke mõte saigi olla, et ma pean ründama,“ nentis kunagine vormeliäss.