Max Verstappen (peal) ja Lewis Hamilton

Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
13. september 2021, 16:06

Hamiltoni elu ohtu seadnud Verstappenile määrati järgmiseks etapiks karistus (2)

Eile Monza ringrajal peetud vormel-1 etapil teoreetiliselt Lewis Hamiltoni jaoks väga kurvalt lõppeda võinud avarii põhjustanud Max Verstappen sai karistada. 

Boksipeatusest tulnuna põrkas positsiooni pärast võitluses Verstappeni vormel Hamiltoni omaga kokku. Hollandlase sõiduvahend lendas üle briti oma ning puudutas rehviga Hamiltoni Halo turvaraami. Turvaraami puudumisel võinuks intsidendil olla traagilised tagajärjed.

Verstappenile määrati nüüd ohtliku manöövri eest järgmiseks etapiks kolm kohta langemist stardirivist. Kui MM-sarja üldliider peaks ajasõidu näiteks võitma, alustab ta neljandalt positsioonilt.

„Olen kohtunike üle äärmiselt uhke. Ma veidi pean seda olukorda analüüsima, ent kindlasti lõi see pretsedendi. Pretsedendi selle osas, et mõeldakse järjest rohkem pilootide turvalisusele. On tore, et reeglid on kindlalt paigas,“ sõnas Hamilton. „Loodan, et selline käitumine jätkub, et kõik teaksid võimalikult hästi, mis erinevatele stsenaariumitele järgneb. Mul varem polnud oma ajalugu selliste intsidentidega, ent kui sellised teod jäävad karistuseta, annab see signaali, et niiviisi võib jätkata.“

Hamiltoni sõnul võiksid olla reeglid koguni välja kirjutatud.

„Kõik piloodid sõidavad piiri peal. Kui hoiad kurvis sisemist joont, siis absoluutselt iga piloot tahab seda positsiooni hoida. Aga kui käib tihe külg külje kõrval võitlus positsiooni eest, siis peab veidi eespool asuvale vormelile ruumi jätma. See on teada reegel, et kurv on selle auto oma, kes on eespool,“ märkis Hamilton.

Verstappen (Red Bull) on MM-sarja üldliider 226,5 punktiga, teisel kohal on Lewis Hamilton (Mercedes) 222,5 punktiga ja kolmandat kohta hoiab 141 punktiga Hamiltoni meeskonnakaaslane Valtteri Bottas.