Romelu Lukaku hammustas juubeldades põske

Foto: PA Imagine/Scanpix
Jalgpall
13. september 2021, 18:07

VIDEOD | Lukaku vigastas end rõõmustades, ent palliplatsil on hullematki juhtunud (2)

Belgia jalgpallikoondise esiründaja Romelu Lukaku naasmine Londoni Chelsea ridadesse lõppes võidukalt ja kahe tabamusega, ent mees sai juubeldades ka tobeda minivigastuse.

Eelmisel hooajal Milano Interis pallinud Lukaku viis Chelsea kohtumises Aston Villa vastu juhtima juba 15. minutil, mille järel ta juubeldushoos jalgpalluritele omast põlveliugu lasi. Paraku libistamine ebaõnnestus ning belglane hammustas endale põske. Liiga palju see teda ei seganud ning kohtumise lõpus vormistas ta veel lõppseisuks 3:0, ent põlveliu karjäär sai nädalavahetusel läbi.

„Põlvede peal libistamisega on pärast eilset juubeldust kõik…“ säutsus 28aastane ründeäss Twitteris.

Lukakul läks tegelikult üsna hästi, et midagi hullemat ei juhtunud. Nimelt on tippjalgpallurid end väravat tähistades ka väga raskelt vigastanud.

Üks kuulsamaid intsidente pärineb samuti Chelseast. Saltode poolest kuulus nigeerlane Celestine Babayaro liitus Chelseaga 1997. aastal, ent tema liigadebüüt lükkus plaanitust oluliselt edasi. Nimelt lõi ta hooajaeelses kontrollkohtumises Stevenage’i vastu värava ning asus saltosid tegema, mis lõppesid paraku nii õnnetult, et mees murdis jala ning pidi palliplatsilt mitmeks kuuks eemale jääma.

Mõistagi pole sarnased juhtumid pärit ainult välismaalt. Üks kurikuulsamaid vigastusi pärineb üldse Šveitsist, kus FC Servette’i mängija Paulo Diogo otsustas väravasöödu andnuna karata tara külge, mis eraldab mängijaid fännidest. Paraku jäi vast abiellunud Diogo näpp koos abielusõrmusega aia külge kinni ning rebenes otsast. Kusjuures kohtunik andis näputa šveitslasele veel liiga intensiivse ja aega raiskava rõõmustamise eest kollase hoiatuskaardi.

Sportlikus mõttes kõige valusama vigastuse sai aga argentiinlane Martin Palermo, kellele maksis ebaõnnestunud värava tähistamine koha 2002. aasta MM-koondises. Palermo mängis toona Villarrealis ning lõi 2001. aasta lõpus Hispaania karikasarjas Levante vastu võiduvärava ning tormas fännide poole rõõmustama. Paraku kukkus ta reklaamitahvli otsast nii õnnetult, et murdis säärelud ning pidi jalgpalliga kuueks kuuks hüvasti jätma.