Sebastien Ogier (paremal) ja kaardilugeja Julien Ingrassia

Foto: AFP/Scanpix
WRC
13. september 2021, 19:17

Evans ja Neuville tunnistavad: Ogier tuleb maailmameistriks

Autoralli MM-sarja piloodid Elfyn Evans (Toyota) ja Thierry Neuville (Hyundai) on üsna kindlad, et Sebastien Ogier’ kaheksandat maailmameistritiitlit võitmist pole võimalik nurjata.

„Põhimõtteliselt on MM-tiitli osas asi nüüd otsustatud,“ nentis Ogier’ meeskonnakaaslane. „See oli juba enne (Akropolise rallit — toim.) üsna selge, ent nüüd on seda veelgi enam.“

Neuville märkis DirtFishile antud intervjuus, et enne Akropolist ta veel siiralt uskus, et võib MM-tiitli heitlusesse sekkuda, kuid põrumine Kreekas on unistustele sisuliselt kriipsu peale tõmmanud. 

„See oli kaugel nädalavahetusest, mida me oleks oodanud. Kokkuvõttes tabas meid mingi tehniline probleem kohe ralli alguses ja pärast seda oli raske tagasi võidelda,“ märkis belglane, kes tunnistas, et Hyundaide kiirus poleks ilmselt võimaldanud niikuinii liiga head tulemust. „Kõik kolm autot olid veidi aeglased, isegi punktikatsel suutsid Toyotad võtta kolmikvõidu ning tundub, et MM on nii individuaalses kui ka meeskondlikus arvestuses läbi. Meil pole mitte millegi üle rõõmustada.“

Kreeka etapi võitis Toyotal kihutav soomlane Kalle Rovanperä, kes edestas Ott Tänakut (Hyundai) ja Ogier’d.

Kolm etappi enne MM-sarja lõppu on Ogier’l koos 180 punkti ja ta edestab Evansit juba 44 silmaga. Kolmas on Thierry Neuville (Hyundai; 130), neljas Rovanperä (129) ja viies Tänak (106). Sisuliselt võib seitsmekordne maailmameister Ogier kolm rallit lihtsalt kindla peale lõpuni sõita ja kaitseb ikka meistritiitlit.

Võistkondlikult juhib Toyota 397 punktiga, Hyundail on 340 ja M-Sport Fordil 153 silma.