Cristiano Ronaldo pole lihtsalt talent, tema elurežiim on peensusteni paigas

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
13. september 2021, 20:43

Ronaldo muudab isegi Manchester Unitedi mängijate söömisharjumusi

Inglismaa jalgpalli Premier League’i ukse pauguga lahti löönud Portugali jalgpallilegendi Cristiano Ronaldo mõju Manchester Unitedile ei peegeldu ainult palliplatsil.

Teatavasti on veebruaris 37aastaseks saava Ronaldo edu üks saladusi väga ülirange elukorraldus, mille hulka kuulub peensusteni läbi mõeldud dieet.

Unitedi varuväravavahi Lee Granti sõnul aitavad Ronaldo toitumusharjumused parendada ka meeskonnakaaslaste toidusedelit. Näide elust enesest leidis aset enne Newcastle Unitedi vastu saadud veenvat 4:1 võitu, kus Ronaldo sai oma naasmisdebüüdil kirja kaks väravat.

Mängueelsel söömaajal otsustasid mängijad magustoidust loobuda, sest nägid, mida portugallane sööb.

„Üks poistest küsis minu käest, mis Ronaldol taldrikul on? Mõistagi kõige puhtam ja tervislikum toit, mida võib ette kujutada,“ alustas Grant. „Üldiselt on nii, et kui sa lõpetad oma õhtusöögi reede õhtul, siis premeerid end õunakoogi või brownie’ga. Sel õhtul keegi isegi ei puutunud midagi sellist.“

Granti sõnul olid Ronaldo laual erinevad taldrikud, millel asetsesid näiteks kinoa, avokaado ja keedetud munad.

„See tüüp on uskumatus vormis!“ kinnitas Grant.

Ronaldo võimas enesedistsipliin on varemgi meedias kõneainet pakkunud. Näiteks ründestaari hea sõber ning endine meeskonnakaaslane Patrice Evra meenutas paar aastat tagasi lõunasööki Ronaldoga.

„Ma annan teile head nõu. Kui Cristiano kutsub teid lõunale, palun keelduge,“ rääkis Evra kolm aastat tagasi ITV podcast’ile. „Ta kutsus mind pärast trenni enda juurde lõunale. Olin väsinud, aga läksin ikkagi. Laual oli aga ainult salat ja maitsestamata kana. Ja ainult vesi, isegi mahla mitte!“

Evra lootis, et pärast eelroogasid saabub lauale suur praad, ent seda ei juhtunud.

„Kui ta söömise lõpetas, võttis palli ja hakkas sellega trikitama ning kutsus ka mind mängima. Ma küsisin, kas ma võin äkki söömise lõpetada, aga ta oli kindel, et ma pean temaga kohe mängima tulema,“ meenutas Evra.