TÖÖ KÄIB: kui vaja, võtab Brian McCormick ka ise trennis palli kätte ja näitab poistele täpselt ette, mida tegema peab.Foto: Maria Kilk
Korvpall
15. september 2021, 07:42

Brian McCormick on üllitanud üle 20 korvpalliteemalise raamatu

Rahulikust elust ja rannaäärsest majast unistanud USA korvpallidoktor vormib nüüd Tartus kuldset põlvkonda

Tänavu kevadel võtsid Tartu linn, ülikool ja selle korvpallimeeskonna nimitoetaja Maks & Moorits vastu põhimõttelise otsuse, et viimastel aastatel virelenud Taaralinna tippkossu hiilgus tuleb taastada ja hiljemalt 2024. aastal peaks tartlased taas mängima kõige säravamatele medalitele. Plaane sepistades leiti, et panustada tuleb tervele püramiidile ja tugeval tasemel taustajõududele ning augusti lõpus tehtigi konkreetne samm, kui Tartu ülikooli korvpallikooliga liitus USA treener Brian McCormick.

Välistreenereid on Eestis töötanud ja töötamas teisigi, ent Sacramentost pärit McCormick on mõneski mõttes erandlik kuju. Korvpallurina ta kõige teravamasse tippu ei jõudnud, kuid mängu ennast tunneb läbi ja lõhki. Lausa selliste peensusteni, et Utah’ ülikoolist on tal taskus doktorikraad liikumis- ja sporditeadustes, kusjuures väitekiri käsitles loomulikult korvpallimänguga seotud nüansse: külgsuunalist liikumist, plüomeetriat (kiired ja plahvatuslikud liigutused ‒ toim) ning kaitsemängija suunamuutmise tehnikat.

Edasi lugemiseks: