Rally Estonial istus Adrien Fourmaux kõrval Renaud Jamoul, kuid sellel nädalal sai meeste koostöö läbi.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
15. september 2021, 16:33

VIRVARR: veel üks WRC-sõitja vahetab kaardilugejat

M-Spordi prantslasest sõitja Adrien Fourmaux teatas kolmapäeval, et kaardilugeja Renaud Jamoul rohkem tema Fordi ei istu.

26aastane Fourmaux ja Belgia kaardilugeja Jamoul istusid ühes masinas ligi kolm hooaega. Paari koostöö sai alguse 2019. aasta jaanuaris toimunud Monte Carlo etapil.

Sel aastal pääsesid Fourmaux ja Jamoul Fordi WRC-autosse, meeste parimad kohad tulid Horvaatia ja Keenia etappidel, kus nad olid viiendad. Nende viimane ühine võistlus oli eelmisel nädalavahetusel Kreeka Akropolise rallil, kus sõideti väljas seitsmes koht, hooaja kokkuvõttes on duo kümnes.

„Läbisime koos päris pika maa. Aitäh, et olid minuga mu rahvusvahelisel debüüdil ja nõustusid olema minu kaardilugeja, ehkki olin veel keevaline noor piloot,“ vahendab portaal rallit.fi Fourmaux Facebookis kirjutatut. „Soovin sulle edaspidiseks kõige head, kindlasti saavutad veel suur asju.“

37aastane Jamoul ütles, et otsus tehti ühiselt. „Oleme endiselt veendunud, et me mõlemad suudame kõrgeimal tasemel edu saavutada, kuid kahjuks on aeg näidanud, et meie olemused ei sobi,“ selgitas Jamoul sotsiaalmeedias.

Fourmaux pole oma uue kaassõitja nime veel teatanud, kuid see peaks olema lähipäevade küsimus, sest Soome MM-ralli toimub kahe nädala pärast. Kuluaarides sahistatakse, et üks võimalik variant on Thierry Neuville'i endine paariline Nicolas Gilsoul.

Kaardilugeja vahetamine pole WRC-sarjas sugugi harukordne. Thierry Neuville ja Teemu Suninen vahetasid paarilise välja enne selle hooaja algust, hooaja käigus leidis uue legendi ettevuristaja ka Fourmaux meeskonnakaaslane Gus Greensmith. Kogenud hispaanlase Dani Sordo kõrval on sel aastal istunud lausa kolm erinevat kaardilugejat.