Kahjuks ei õnnestunud afgaanil Tallinna Ülikoolis õppima asuda.

Foto: Robin Roots
Eesti uudised
16. september 2021, 12:27

Täiendatud Tallinna Ülikooli kommentaariga kl 14.00.

Afganistani tudeng kaotas Talibani võimuhaaramise tõttu võimaluse Eestis õppida. Ülikool: kandidaadil tekkis raskusi juba varem (8)

26aastane Afganistanist pärit tudeng võeti mullu novembris vastu Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi magistriõppesse. Tal ei õnnestunud pääseda tänavu kooliaasta alguseks Eestisse, kuna seda takistas Talibani võimuhaaramine noormehe kodumaal. 1. septembril laekus tudengile teade, et ülikool tühistas tema vastuvõtmise ja Eesti riik talle väljastatud viisa, kirjutab Estonian World. Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Rein Olesk teatas Õhtulehele, et kõnealuse isiku kandideerimisprotsess algas aasta tagasi ja tal tekkisid juba siis raskused, mis polnud seotud Afganistanis praegu valitseva olukorraga.

Veebiväljaanne Estonian World nimetab 26aastast afgaani Kamaliks – kuna tema pärisnime avaldamine võib põhjustada tema Afganistanis elavale perekonnale probleeme. Noormees lendas suvel Indiasse, kus asub tema kodule lähim Eesti saatkond. Seal õnnestus tal saada viisa Eestis õppimiseks ja augusti lõpus ostis ta ka lennupiletid Tallinnasse, kuhu tal siiski Dubai transiidireeglite tõttu pääseda ei õnnestunud. Teatavasti pole pärast Talibani võimuletulekut lubatud afgaanide transiitreisid läbi teatud riikide. Seetõttu pidi ta valima teise marsruudi, mis võttis omajagu aega.

Edasi lugemiseks: