FC Flora mängijad on tublid, kuid Belgia tippklubi Gentis mängimiseks pole nende tase piisav, tunnistas Genti skautide koordinaator.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
17. september 2021, 08:34

Eesti liiga mängijad jätavad Flora eurovastase skaudi külmaks: tase pole piisav

Enne neljapäevast jalgpalli konvrentsiliiga matši FC Flora ja Genti vahel tegi Soccerneti portaal intervjuu Belgia klubi skautide koordinaatori Samuel Cardenasiga. Sakslane, kelle karjäär sai alguse seitse aastat tagasi just Tallinnas Eesti jalgpalliliidu juures praktikal olles, tunnistas ausalt, et Eesti jalgpalliliiga talle skaudina pinget ei paku.

„Ei. Üldsegi mitte. Tase pole piisav,“ kõlas Cardenasi konkreetne vastus, kui talt päriti, kas Eesti jalgpalli kõrgliiga on praegu tema ehk Genti klubi radaril.

Ta tõdes ka, et Eesti väiksest rahvaarvust tulenevalt ongi paratamatu, et tõelisi talente, kes võiks end murda mõne Euroopa viie tugevaima liiga klubisse, kerkib esile haruharva. Küll soovitab ta noormängijatel võimaluse korral kindlasti mõnda välisklubi noortetiimi siirduda. „Isegi kui sa ei jõua esindustiimi, on sul vähemalt võimalus areneda, sest oled keskkonnas, kus pead iga päev hirmsasti pingutama,“ lausus Cardenas.

Kuigi Genti skaudi jaoks pole Eesti Premium liiga ja seega ka FC Flora mängijate tase piisav, et neid võiks näha Genti ridades palli taga ajamas, siis väljakul andis Flora belglastele kõva lahingu ja lõpuks kaotati minimaalselt 0 : 1. Alagrupi teises kohtumises alistas Belgradi Partizan võõrsil Famagusta Αnorthosise 2 : 0.

Loe täispikka intervjuud Samuel Cardenasiga Soccernet.ee portaalis!