Emma Raducanu.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
17. september 2021, 13:44

Raducanu võit sütitas brittide seas sellise tennisebuumi, et ta ise ei saagi trenni teha!

18aastase Emma Raducanu triumf USA lahtiste meistrivõistluste naisüksikmängus on toonud tema kodumaal Suurbritannias kaasa suuremat sorti tennisebuumi. Lausa nii suure, et nooruke kangelanna ise ei saagi trenni teha!

Brittide vaimustus on ka mõistetav, sest Raducanu lõpetas väga pikaks veninud Suurbritannia naistennisistide võidupõua slämmiturniiridel. Viimati oli saareriigi naistest slämmivõidu saavutanud Virginia Wade, seda 44 aastat tagasi kodusel Wimbledoni turniiril.

Kui kvalifaikatsioonist alustama pidanud Raducanu viimaks kodusesse Bromley'sse naasis – ta pidi selleks mitmel puhul lennupileteid vahetama, sest ei osanud ka oma kõige pöörasemates unenägudes loota, et võiks turniiril nii kaugele edeneda – sattus ta aga silmitsi ootamatu probleemiga. Kui neiu tahtis treeninguks tenniseväljaku broneerida, polnud see lihtsalt võimalik, sest kõik ajad olid kinni!

Samas ei ole sellest ka praegu väga suurt lugu, sest pärast võidukat turniiri ongi tal plaanis pigem puhata ja taastuda. Uuesti võistlustulle astub ta ilmselt järgmisel kuul toimuval Indian Wellsi turniiril.

Puhkuse ajal saab ta ka mõtiskleda, mida hakata peale US Openi võiduga kaasnenud enam kui kahe miljoni euro suuruse auhinnarahaga. Seni pole ta endale selle eest veel midagi lubanud ning ilmselt väga ei luba ka, sest tema vanemad töötavad finantssektoris ning niisama laristamisele hea pilguga ei vaata.

„Tennis on väga kallis spordiala, nii et ilmselt läheb see raha ikkagi sinna,“ tõdes Raducanu.