Andrejs Rastorgujevsit uuel hooajal võistlemas ei näe.

Foto: EPA / Scanpix
Talisport
17. september 2021, 22:09

Läti laskesuusatäht Rastorgujevs sai dopingureeglite rikkumise eest pika võistluskeelu (1)

Spordi arbitraažikohtu (CAS) antidopingu osakond teatas täna, et Läti laskesuusataja Andrejs Rastorgujevs sai 18kuulise võistluskeelu. 

Lätlane ei jäänud küll keelatud ainete kasutamisega vahele, kuid olid 12 kuu jooksul kolm korda dopinguküttidele kättesaamatu. Rastorgujevs kaebas antidopingu esialgse otsuse edasi, kuid CAS rahuldas selle vaid osaliselt ja vähendas võistluskeelu perioodi 24 kuult 18 kuule. 

Võistluskeelu alguseks loetakse 2021. aasta 11. märtsi, mis oli Andrejs Rastorgujevsile määratud ajutise võistluskeelu alguskuupäev. CAS teatas ühtlasi, et kõik lätlase poolt alates 1. juulist 2020 teenitud võistlustulemused diskvalifitseeritakse, mis toob kaasa kõik tagajärjed, sealhulgas medalite, punktide ja auhindade kaotamise.

Rastorgujevs saavutas eelmisel hooajal laskesuusatamise maailmakarika üldarvestuses 30. koha. Ta võitis 2021. aastal Euroopa meistrivõistlustel individuaalarvestuses kuldmedali. Saaga ei pruugi siiski veel olla läbi, sest lätlane võib otsuse veel edasi kaevata apellatsioonikohtusse.