Manny Pacquiao.

Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix
Võitlussport
19. september 2021, 14:41

Poksilegend tegi huvitava käigu ja tahab saada oma riigi presidendiks!

Filipiinidelt pärit endine poksija Manny Pacquiao teatas, et kavatseb kandideerida oma koduriigi presidendiks.

42aastane Pacquiao on pärast profisportlase karjääri asunud tegusid tegema poliitikas ja kuulub kohaliku demokraatliku partei ridadesse. Seal on tal õnnestunud ronida senaatori positsioonile ja ta on juba aastaid Filipiinide kongressi liige. Nüüd tahab endine poksikuulsus aga kandideerida lausa presidendiks – nii vahendas täna BBC. Nimelt andis Suurbritannia avalik-õiguslik telekontsern teada, et Pacquiao partei üks pool on just tema nomineerinud järgmisel aastal toimuvate riigipea valimiste kandidaadiks.

Samas pole erakonna sees kõik veel sugugi klaar. Nimelt ei saa praegune valitsev demokraatliku partei president Rodrigo Duterte enam oma ametiaega pikendada, kuid erakonna üks osapool on esitanud ta asepresidendi kandidaadiks. Tema kõrval loodeti presidendikandidaadina näha Christopher Go nimelist härrat, kuid tema polnud sellega nõus. Nüüd on jäänud õhku võimalus, et ehk haarab presidendiks saamise võimalusest hoopis Duterte tütar. Niisiis on veel lahtine, keda kogu demokraatliku erakond 2022. aasta presidendivalimistel toetab ja millised võimalused Pacquiaol on.

„PacMani“ hüüdnime kandev Filipiinde poksilegend pidas oma professionaalse karjääri jooksul 72 matši ja võitis neist 62.