Chris Anker Sörensen.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Scanpix
Jalgrattasport
19. september 2021, 15:22

TRAAGILINE: endine tipprattur sõideti MMil surnuks (2)

Endine Taani tippjalgrattur Chris Anker Sörensen hukkus autoavariis.

Cyclingnews.com vahendas, et vaid 37aastane Sörensen oli rattaga sõitmas Belgias, Flandria piirkonnas, kui üks autojuht talle otsa sõitis. Endine tipprattur suri saadud vigastustesse.

Profikarjääri jooksul sõitis Sörensen selliste tiimide eest nagu Designa Kökken, CSC, Fortuneo-Vital Concept ja Riwal Platform. 2010. aastal võitis ta Giro d’Italia velotuuril ühe etapi. Hiljem töötas ta Taani televisioonis kommentaatorina ja tema surmast andiski teada tema kolleeg Frederik Lauesen. „Pean suure kurbusega teatama, et olen kuulnud uudist selle kohta, et meie hea kolleeg Chris Anker Sörensen on surnud,“ sõnas Lauesen usadaynews.com portaalile. Fataalseks ostunud autoõnnetus olevat juhtunud eile ehk laupäeval.

Lauesen lisas, et Sörensen oli Belgias seal toimuva maanteesõidu MMi tõttu. „Meie mõtted ja kaastundeavaldused on Chris Anker Sörensoni perega,“ saatis ta mehe lähedastele lohutust.

Oma kaastundeavaldused edastasid ka maanteesõidu MMi korraldajad ja rahvusvahelise jalgrattaliidu esindajad. „Sõnadest ei piisa, et väljendada mu kurbust endise profisõitja ja ajakirjaniku Chris Anker Sörenseni pärast. Saadan oma suurimad kaastundeavaldused tema perele, sõpradele ja Taani rattaringkonnale,“ väljendas cyclingnews.com rahvusvahelise alaliidu presidendi David Lappartienti sõnu.