Gert Kivistik (vasakul) ja Mihkel Räim finišis.

Foto: Adam Illingworth / Klubi Tartu Maraton
Jalgrattasport
19. september 2021, 16:48

Tartu Maratoni võitis Kivistik, Taaramäe jäeti poodiumilt välja

Täna sõidetud 24. Tartu Rattamaratoni võitis finišiheitluses Gert Kivistik (89 km, aeg 2:34.24). Napilt teiseks jäi Mihkel Räim (+0.01) ja kolmandana lõpetas Gert Jõeäär (+0.41).

89 km pikkune maraton toimus päikeselise ilmaga ning kuival ja kiirel rajal. Pikalt sõitis ees üheksaliikmeline grupp, kuhu kuulus viis eestlast ning neli lätlast. Oluline muutus toimus Palu teeninduspunktis (66,3 km stardist), kus 30 sekundilise vahe oli sisse saanud kolmene grupp: Jõeäär, Kivistik ning Räim.

Lõpukilomeetritel jäi 2019. aasta võidumees Jõeäär maha ning tugevas finišiheitluses oli tugevam Kivistik.

Hiljuti Hispaania velotuuril 55. koha saavutanud Rein Taaramäe oli täna kaheksas, kaotades võitjale 1.27ga.

„Sõitsime pikalt ühtlaste vahetustega karusselli. Umbes 60 km kandis lükkas Räim teise käigu sisse ja saime kolmekesi eest ära. Eelmine aasta olin neljas mees, aga täna tegin kõik vastupidi. Panin Mihkli raskesse olukorda ja võtsin võidu ära,“ kommenteeris sõitu maratoni võitja Kivistik Klubi Tartu Maratoni pressiteate vahendusel.

Naiste konkurentsis võttis neljanda Rattamaratoni võidu Janelle Uibokand. Uibokand edestas üle nelja minutiga Mari-Liis Mõttust (+4.15) ja Ernesta Tubytet (LTU) (+8.31).

Naiste võitja Janelle Uibokand.

Foto: Adam Illingworth / Klubi Tartu Maraton

„Sõitsin oma sõitu, pingutasin ja üritasin kukkumisi vältida. Umbes poole maa peal jäi Mari-Liis maha ja üritasin oma grupiga lõpuni sõita ning mitte maha jääda,“ lausus Uibokand.

Eesti president Kersti Kaljulaid finišeeris maratoni ajaga 3:52.03, saavutas üldarvestuses 876., naiste seas 34. ja oma vanuserühmas neljanda koha.

Kõikide tulemustega saab tutvuda SIIN.