Manchester Unitedi väravate autorid: Jesse Lingard (vasakul) ja Cristiano Ronaldo.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. september 2021, 18:54

Ronaldo jõudis taas sihile, de Gea lõpetas uskumatult pikaks veninud nukra seeria

Manchester United sai Inglismaa jalgpalli meistriliigas võõral väljakul 2 : 1 võidu West Ham Unitedi üle ning hoiab pärast viit mänguvooru tabelis teist kohta.

Esimesena tegi kohtumises skoori kodumeeskond. Kui mängitud oli pool tundi, saatis Said Benrahma palli rikošetist väravasse. Mõned hetked hiljem pääses heast positsioonist löögile Cristiano Ronaldo, ent Lukasz Fabianski suutis selle tõrjuda. Portugallane jõudis aga esimesena pallini ning viigistas seisu. Tegu oli 36aastase ründaja neljanda tabamusega kolmes mängus. Ta on pärast Unitedisse naasmist jõudnud sihile igas kohtumises.

89. minutil viis viimaks külalismeeskonna ette Jesse Lingard, kes saatis nahkkera püüdmatult ristnurka. Üleminutitel teenis West Ham tänu videoabikohtunikule (VAR) penalti, Luke Shaw pli mänginud karistusalas käega.

Mark Noble'i 11 m trahvilöögi suutis aga Unitedi väravavaht David de Gea ära kaitsta. Hispaanlasest puurilukk lõpetas uskumatuna tunduva seeria: enne tänast tõrjus ta viimati penalti 2016. aasta aprillis, seejärel mängiti puurilukk üle 40 järjestikusel korral.

Hispaania koondislane meenutas pärast mängu, et talle tegi penalti tõrjumise raskemaks see, et ta ei teadnud, kes seda lööma asub.

„Nägin [Declan] Rice'i palliga ja eeldasin, et tema lööb. Siis võttis palli Noble. Mõtlesin vaid tõrjumisele. Siin pole kunagi kerge mängida. Jesse lõi suurepärase värava, ta vääris seda ning saime kolm suurt punkti,“ vahendas de Gea sõnu The Guardian.

Võidutabamuse autor Lingard, kes oli eelmise hooaja teises pooles West Hamis laenul, jäi tänase mänguga väga rahule.

„Olen väga õnnelik. Sain siia tulles suurepärase vastuvõtu osaliseks. West Hamis veedetud aeg oli hea, kuid pean edasi minema ja andma endast Manchester Unitedi eest parima. Olen näinud vaeva. Suurepärane, et sain natuke mänguaega ja lõin värava,“ lausus britt.

Liiga tabeliliider on Liverpool, kes on viie matšiga kogunud 13 silma. Unitedil on koos samuti 13 punkti, ent nende väravate vahe on pisut kehvem. Kolmas on täna Leicester City tulemusega 2 : 1 alistanud Brighton & Hove Albion 12 silmaga.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore