Anett Kontaveit.

Foto: Martin Ahven
Tennis
20. september 2021, 20:46

Kontaveit alistas Tšehhi turniiri avaringis kogenud rumeenlanna

Anett Kontaveit (WTA 30.) alistas Ostrava tenniseturniiri avaringis rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 37.) 6 : 4, 6 : 4.

Portaal tennisenet.ee kirjutas mängu eel, et Cirstea on Kontaveidile tuttav vastane, kes mängib Eesti esireketile sobivas stiilis. „Seekord on vastase näol tegemist vana ja samas ka üsna värske tuttavaga, sest kahel korral kohtusid Kontaveit ja Cirstea ka tänavu varakevadel,“ kirjutas portaal mõõduvõtu eelvaates. „Enne seda on peetud veel kaks mängu, kuid kõik on lõppenud sama tulemusega – Anett on alati võitnud. Viimane matš Miamis oli aga selle poolest erand, et siis kaotas Anett esimest korda seti.“

Mõlemal naisel oli läbi kohtumise raskusi oma servi hoidmisega. Kontaveit sai matši alustuseks kolm murdepalli, millest kasutas ära esimese. Kuid kahjuks ei suutnud ka eestlanna oma pallingut hoida.

Avaseti võtmemomendid tulid seisult 4 : 4, kui 31aastane rumeenlanna ei saanud oma servidest ühtegi silma ning Kontaveit hoidis kindlalt oma pallingut. „Ma ei servinud täna nii hästi kui soovinuks,“ ütles 25aastane Kontaveit kohtumise järel. „Aga Sorana oli ka väga keeruline vastane.“

Teises seti alguses murdis Kontaveit kahel korral Cirstea servi, kuid eestlannagi ei suutnud oma pallingut hoida. Seejärel muutusid naised kindlamaks, kuniks seisul 4 : 2 murdis Kontaveit taas rumeenlanna servi.

Kuid Cirstea suutis veel kohtumise põnevaks teha, kui 4 : 5 kaotusseisus oli tal 3 murdepalli. Eestlanna suutis siiski keerulisest seisust välja tulla ning võitis poolteist tundi kestnud matši 6 : 4, 6 : 4.

Miks läks kohtumise lõpp keeruliseks? „Ma polnud närvis. Ta servis matši lõpus paremini ja mul kadusid sellega murrete võimalused. Ise tegin vigu, aga ta läks paremaks, mille järel hakkasin ise rohkem eksima,“ tunnistas Kontaveit, kes järgmises ringis kohtub hispaanlanna Paula Badosaga.