Tõrva uus staadion.

Foto: Kert Kõivik
Spordivaria
21. september 2021, 08:39

FOTOD | Eesti kauneim spordiplats? Tõrva uus staadion näeb välja nagu muinasjutus (4)

Läinud laupäeval avati kauaoodatud Tõrva staadion, millega täitus Tõrva spordikogukonna üks pikaajalisemaid unistusi. Imelise asukohaga staadioni avamisel oli kohal Eesti sportlaste koorekiht – alustades Tõrvast pärit odaviskesangari Magnus Kirdiga ning lõpetades mitmete varasemalt Tõrva kergejõustikupäevadel osalenud sportlastega, nende seas ka Erki Nool, Rasmus Mägi ja mitmed teised tuntud atleedid.

Tõrva uus staadion annab võimaluse tegeleda pea kõikide kergejõustikualadega ning lisaks on staadionil olemas kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis võimaldab mängida jalgpalli aastaringselt. Endise tenniseväljaku asemele loodud multiväljakul saab edendada tennise-, korvpalli-, jalgpalli- kui võrkpallioskusi. Staadion asub unikaalses asukohas ning on ümbritsetud metsade ja kauni Õhne jõega. Mets tagab tuulekindluse ning jõe voolav vesi hoiab temperatuuri madalamana, et treeningud oleks rohkem nauditavad. 

Staadioni avamisel püstitati ka esimene Tõrva staadioni rekord – nimelt võitis Eesti rekordi omanik Karl Erik Nazarov 100 meetri jooksu ajaga 10,97. Nazarov säras märtsis sisekergejõustiku EM-il, kus 22aastane sprinter püstitas poolfinaalis Eesti rekordi ajaga 6,62 ning sai elu esimeses tiitlivõistluste finaalis seitsmenda koha. Nazarovile pakkusid konkurentsi Karl Robert Saluri  ja Simon Teiss.  

Seejärel lõigati läbi staadioni avamist tähistav lint, tänati ehitajaid ja kõiki, kes staadioni valmimisele oma panuse andsid ning alustati Goldbergi masinaga.

Goldbergi masinat alustas korvpalliklubi Valgamaa, edasi liikus avamine spordiklubi Viraaž  loojale Viljo Graudingule, kes andis „teatepulga“ edasi kohalikule kettaheitjale Andre Nahkole. 

Veteransportlane Rein Mikk andis avamisjärje üle jalgpalluritele, kellelt olümpiavõitja Erki Nool viis „teatepulga“ edasi 2020. aasta parimale kergejõustiklasele U16 klassis, Romet Kivile, kes sooritas kaugushüppe. Seejärel oli järg Tõrva veteransportlase Harry Mägi käes, kes heitis kuuli ning alade avamise lõpetas loomulikult odavise, milles tõrvakad on erakordselt head. Odaviset alustas kahekordne Eesti meistrivōistluste tiitli ja ühekordne Baltimaade meistrivōistluste tiitli omanik Katre Marit Liiv, järgnes Mirell Luik, kes naiste odaviske tabelis kolmanda koha omanik ja kolmekordne Eesti meister Tanel Laanmäe. Sümboolse viimase odakaare lennutas üle staadioni MM-hõbe ja Eesti rekordi omanik Magnus Kirt.

Sportliku päeva hommikul toimus ka juba 14. korda Tõrva kergejõustikupäev olümpialastega, kus võistlesid kolmikvõistluses kuni 12aastased lapsed. Lastele riputasid medalid kaela Magnus Kirt, Erki Nool, Rasmus Mägi ja Jaak Uudmäe.

Uuenenud staadionit kiitis odasangar Magnus Kirt, kes sõnas, et nüüd on koju kätte toodud tingimused, mida varasemalt on lapsed näinud televiisorist või võistlustel väljaspoolt Tõrvat.

„Lisaks staadionile koos oma suurepärastele looduslikele omadustele, kuid ka vee- ja saunakeskus, jõusaalid, linna väga head toitlustusvõimalused teevad Tõrva kindlasti sportlaste ja laagrikorraldajate seas väga populaarseks paigaks,“ sõnas Kirt.