Kris Meeke.

Foto: Imago / Scanpix
WRC
22. september 2021, 17:55

Škoda rallimeeskonna juht loodab Meeke'i uuel hooajal näha MM-sarjas

Sel nädalal katsetas kogenud rallipiloot Kris Meeke Kesk-Soomes uut Škoda Fabia Rally2 versiooni. Põhja-iirlane on varemgi Tšehhi autotootja rallimasinaid testinud, kuid võistlustel näeb teda harva.

42aastane Meeke käis viimati võistlemas jaanuaris, kui ta osales Škoda Fabiaga Lähis-Ida meistrivõistluste etapil. Pärast seda pole vanameister teiste ralliässadega mõõtu võtnud. Škoda Motorspordi juht Michal Hrabanek sooviks aga, et endine WRC-sõitja osaleks järgmisel hooajal MM-sarjas.

„Oleme Krisiga teinud koostööd ja jätkame seda, sest asjad toimivad. Me pole rääkinud järgmisest hooajast, kuid oleks huvitav näha, kuidas Kris võistleks Fabiaga Rally2 masinate konkurentsis,“ selgitas Hrabanek portaalile Dirtfish.

„Keskendume uue auto katsetamisele ja arendamisele, me ei mõtle nii palju võidusõitudele. Nagu teate, pole Škoda Motorsport enam tehasetiim, seega võistlemise soov peaks tulema meie kliendilt,“ jätkas Škoda boss.

Teisisõnu Škoda ei soovi maksata Meeke'i võistlemise ees, aga kui mõni Tšehhi autotootja klient sooviks Põhja-Iiri piloodi teenuseid, oleksid nad kahe käega asjaga päri. Hrabaneki ja Meeke'i koostöö algas enam kui kümnend tagasi, kui viimane võistles IRC-sarjas. WRC-sarjas osales Meeke viimati 2019. aastal, kui ta oli Toyota tehasemeeskonna kolmas sõitja.

Hrabanek loodab, et Fabia uus Rally2 arendusversioon lööb omas klassis laua puhtaks. Abiks on seegi, et alates 2015. aastast on nad müünud üle 400 Škoda R5/Rally2 auto, mis on maailmas noppinud üle 3300 poodiumikoha. 

„Õnneks saavad meie insenerid ja muud töötajad tugineda aastate jooksul maailmas omandatud oskusteabele,“ rääkis Hrabanek. Fabia Rally2 uut versiooni on testitud Soomes, Hispaanias ja Tšehhis, homologeerimine loodetakse läbida tuleva aasta augustis. Lisaks Meeke'ile on masinat testinud Jan Kopecky, Andreas Mikkelsen ja Emil Lindholm.