Karl Jakob Hein.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
23. september 2021, 09:07

Karl Jakob Hein kuulus karikamängus Arsenali varumeeste hulka

Eesti jalgpallikoondise väravavaht Karl Jakob Hein mahtus oma koduklubi Londoni Arsenali vahetusmängijate sekka, kui liigakarikasarja kolmandas ringis võõrustati AFC Wimbledoni meeskonda.

Liigakariksari on suurte klubide jaoks sageli kohaks, kus antakse mänguaega pallureile, kes kõrgliigas väga palju minuteid ei teeni. Asjaolude teistsugusel kokkulangemisel võinuks Hein vahest Wimbledoni vastu ka alustada, kuid vahepeal on Kahurimeeste puurilukkude hierarhias toimunud oluline muutus: nimelt on kaht viimast liigamängu algkoosseisus alustanud hooaja eel klubiga liitunud Aaron Ramsdale ning senine esikinnas Bernd Leno on taandunud Ramsdale'i varumeheks.

Liigakarikamänguks jättis Arsenali peatreener Mikel Arteta Ramsadale'i aga koosseisust välja ning väravasuule naasis Leno, kelle vahetusmeheks oli Hein. Seega võib arvata, et Arteta näeb hiljuti klubiga uue lepingu sõlminud 19aastast eestlast esindusmeeskonna kolmanda numbrina. Ehk siis: kui Arsenal kohtub pühapäeval liigamängus Tottenhamiga, peaks neil väravas seisma taas Ramsdale ning varupingil peaks oma võimalust ootama Leno.

Mis puudutab mängu Inglismaa tugevuselt kolmandal liigatasandil mängiva Wimbledoniga, siis tänu Alexandre Lacazette'i, Emile Smith Rowe'i ning Eddie Nketiahi väravatele võttis Arsenal kindla 3 : 0 võidu.

Suurtest klubidest pääsesid edasi ka Londoni Chelsea, Liverpool, Tottenham ja Manchester City. Manchester Unitedi teekond liigakarikas sai aga läbi, kui nad kaotasid 0 : 1 West Hamile.