Dmitri Hohlov.

Foto: Twitter / @fc.rotor
Jalgpall
23. september 2021, 12:15

Facebook blokeeris Venemaa endise tippjalgpalluri nime, sest see solvab ukrainlasi (3)

Endine Venemaa tippjalgpallur ja praegune Volgogradi Rotori peatreener Dmitri Hohlov kaebas Facebooki kohtusse, kuna suhtlusplatvormi algroritmid blokeerisid tema perekonna nime kasutamise.

Probleem seisneb selles, et Hohlovi inglisepärane kirjaviis Khokhlov on väga sarnane sõnale khokhol – seda aga kasutatakse Venemaal mõnitava väljendina ukrainlaste kohta.

„Minu nimi blokeeriti,“ kurtis Hohlov Venemaa meediale. „Ei mina ise, mu sõbrad ega tuttavad ei saa Facebooki ja Instagrami normaalselt kasutada. Paljud inimesed on mulle helistanud ja öelnud, et igasugune minu nime mainimine blokeeritakse ning nemad ise saavad [Facebookis] nädalapikkuse keelu. Esimest korda märkasime seda kevadel.“

Eks paistab, kuidas Hohlovil kohtus Ameerika hiiu vastu võitlemine läheb. Iseenesest on üllatav, et Hohlovil alles nüüd probleemid tekkisid, sest khokhol'i kasutamise keelustas Facebook juba 2015. aastal.

Praeguseks 45aastane Hohlov esindas Venemaa rahvuskoondist 53 mängus ning lisaks Moskva tippklubidele nagu CSKA, Dinamo ja Lokomotiiv käis ta oma mängijakarjääri jooksul ära ka PSV Eindhovenis ja Real Sociedadis. Rotori peatreeneriks nimetati ta tänavu mais, aastatel 2017–2019 juhendas ta Lokomotiivi.