Paf Eesti-Läti korvpalliliiga hooajaeelne pressikonverents.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
23. september 2021, 17:02

GALERII | NUGADE VÄLKUDES: kodune kossuliiga alustab teravate elamustega

Eesti-Läti korvpalliliigas osalevad Eesti klubid pidasid hooajaeelse pressikonverentsi tavapärasemast vabamas õhkkonnas, kui tiimide esindajad valmistasid eri riikide rahvusroogi. Hooajale läheb suursoosikuna vastu valitsev meister Kalev/Cramo, kuid nende selja taga on seis väga lahtine.

Eesti-Läti korvpalliliigas alustab tänavu 14 meeskonda, millest kaheksa Eestist ja kuus Lätist. Möödunud hooaja tiitlit läheb kaitsma Kalev/Cramo, kes samal ajal pallib ka VTB ühisliigas ning meistrite liigas.

Meeskonna peatreener Roberts Štelmahers tõdes, et nende tänavune hooaeg võib seetõttu tulla üsna keeruline. „Nii mulle kui meeskonnale on esimene kord mängida kolme sarja korraga. Saab olema huvitav näha, kuidas ellu jääme,“ rääkis 46aastane lätlane, kelle sõnul koosseisu lisajõudu veel ei otsita.

Kui Kalev/Cramo sihib Eesti-Läti liigas põhihooaja esikohta, siis teiste meeskondade esindajate sõnul on nende esmane eesmärk viimase koha vältimine. Möödunud hooajal Eesti meistriliigas hõbeda korjanud Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula väitel tuleb 2. kuni 8. kohale põnev andmine.

„Seis on väga tihe ja konkurents kõva. Kalev/Cramo alistamisest pole mõtet veel rääkida, võtame praegu päev korraga. Ükski sats pole veel valmis ja kohti ei julge jagada,“ lausus Rannula, kelle sõnul lööb kaardipaki sassi ka liiga uustulnukas Viimsi.

Viimased meelitasid suvel enda ridadesse Eesti koondislased Rait-Riivo Laane, Rain Veidemani ja Karl-Johan Lipsu. Viimsi satsi tegevjuhi Tanel Einaste sõnul on seis hea. „Vaadates treeninguid ja protsessi, siis potentsiaali on meeletult. Saime kokku väga esindusliku koosseisu. Iga meeskond, kes meile vastu tuleb, vaatab meie asjad üle ja peab meisse tõsiselt suhtuma,“ ütles ta.

Eesti-Läti liiga alustab 1. oktoobril, kui Rakvere Tarvas sõidab küll Ventspilsile ning Kalev/Cramo Riia VEFile. Eesti klubidest osalevad sarjas ka Tartu Ülikool Maks & Moorits, Tallinna Kalev/TLÜ, TalTech ja Rapla Avis Utilitas.