Sisuturundus
12. oktoober 2021, 09:59

Milliseid investeerimisvõimalusi pakub järelturg?

Lisaks investeerimisele väike- ja kinnisvaralaenudesse, saab investor Kreditex Ühisraha portaalis enda portfelli suurendada ka järelturul. 

Järelturg on koht, kuhu saavad investorid enda olemasolevad investeeringud vajadusel nii-öelda „müüki panna“. Laenudesse investeerides peab arvestama sellega, et enda investeeringute summad saad sa kätte alles siis, kui need on läbi saanud (tavaliselt üks aasta, kuid mõni võib olla isegi viis aastat). 

Ehk järelturult saavadki investorid sisuliselt soetada endale teiste investorite laenude osakuid. Sageli on järelturul saadaval olevad pakkumised ka oluliselt kõrgema intressiga. Kreditex Ühisraha juhi Jekaterina Rozenštrauchi sõnul on keskmine saadav tulu järelturul 15 kuni isegi 21 protsenti, mistõttu ka paljud aktiivsed pakkumised koheselt ära ostetakse.

Rozenštrauch selgitab veel, et järelturg pakub võimalust, kus investor saab oma laenu müüki panna endale sobivate tingimustega. „Näiteks kui on kiiresti vaja raha kätte saada, võib alati odavama hinnaga laenu järelturule panna. Samuti võib ka selle juurdehindlusega müüki panna,” rääkis ta. 

Suuremaks jaoks on järelturul küll väikelaenud, ent Rozenštrauchi sõnul on vahel harva müüki pandud ka mõni kinnisvaralaen. Järelturul pakutavate laenude osakute juures saab näha aega investeeringu lõpuni, põhiosa jääki, hinda, oodatavat tulu ja ka reitingut. 

Vaata järele, millised pakkumised on hetkel järelturul saadaval

Edukat investeerimist!

Kreditex Ühisraha

www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.