Sisuturundus
27. september 2021, 11:06

Mida peaksid sisaldama vitamiinid juuste väljalangemise vastu?

Märgates, et juuksed on kaotanud oma elujõu ning hakanud välja langema, haarame tihtipeale esimese asjana šampoonide, palsamite ning juuksemaskide järele. Vitamiinid juuste väljalangemise vastu jäävad natuke tahaplaanile. Kvaliteetsed juuksehooldustooted on muidugi abiks, ent ei tasuks piirduda vaid nende toodetega. Miks seda mõnikord aga tehakse?

Nähtav tulemus meelitab

Väliselt tehtav juuksehooldus kipub esimene valik olema ka seetõttu, et tegu on nn nähtava lahendusega. On ju selge, et kui šampoon sai peanaha sisse masseeritud või juuksed maskiga kaetud, oled midagi ette võtnud. Tihtipeale on tulemused näha ka kohe pärast Placent Activ toodete kasutamist.

Seetõttu võivadki kahe silma vahele jääda sama olulised, kui mitte olulisemadki, nähtamatud abilised – juustele vajalikud vitamiinid ning mineraalained. Ka maailma parimad ja kõige kiiremini toimivad juuksevitamiinid ei too tulemusi üleöö. See ei tähenda aga, et need peaks kõrvale jätma. On ju teada-tuntud ütlus, et kes tasa sõuab, see kaugele jõuab. Või nentimine, et kõik algab ühest sammust, olgu see siis nii väike kui tahes.

Olemas on haiguseid, mille tagajärjel juuste seisukord halveneb, ees ootab hõrenemine või juuste väljalangemine. Enamikel inimestel on probleemiks aga vitamiinivaegus. Õnneks võib selle mure lahendamine olla piisavalt kerge. Kõige olulisem on teadlikkus. Teadlikkus sellest, mida juuksed heaolu tagamiseks vajavad ning sellest, kust seda vajalikku saada.

Vitamiinid juuste väljalangemise vastu aitavad siis, kui neid on piisavalt

Tulemuste nägemiseks peab kehale tagama vitamiinivaru, et juustel oleks võimalik kasvada selliseks, nagu sa soovid. Seda ei ole võimalik teha ilma vitamiinide, mineraalainete ja muu tarvilikuta, mis on hädavajalik ka keha normaalseks toimimiseks.

Umbes 90% folliikulidest on pidevalt faasis, kus juuste vitamiinid ja erinevad mineraalid on vajalikud, et saaksid kasvada terved ja tugevad juuksed. Kui ühest või teisest nn ehituskivist jääb puudu, hakkab keha, meie soovidest sõltumata, prioriteete seadma: mida on tähtsam töös hoida, millest võib loobuda.

Muidugi on tähtsal kohal eluks vajalikud funktsioonid nagu ajutegevus, seedimine, vereringe jne. Küüned, juuksed jms jäävad evolutsioonilises mõttes tähtsuse järjekorra lõppu. Ehk kui tahad, et keha ka nendeni jõuaks ja peatuks juuste väljalangemine, on vitamiinid olulisel kohal ning pead hoolitsema, et juuste vitamiinid oleksid keha jaoks saadaval. Lihtsaimaks variandiks on spetsiaalsed Placent Activ vitamiinid juuste väljalangemise vastu.

Juuste väljalangemise vitamiinid – kas oled segaduses?

Juustele vajalikud vitamiinid juuste väljalangemise vastu ning sama olulised toitained on teadlastele hästi teada ning tõenäoliselt oled ka ise ühest või kahest kuulnud.

Rasvhape võib olla hirmsa nimega, ent tegelikult on see meie kehas väga tähtsal kohal. Just omega-3 rasvhapped vastutavad selle eest, et nii juuksekarvad kui peanahk oleksid piisavalt niisutatud. Korralikult niisutatult on nii nahk kui juuksed elastsemad, mis aitab muuhulgas vältida juuksekarvade murdumist. Sama rasvhapet leidub ka pähklites, eriti heaks valikuks on seejuures Kreeka pähkel, kus on lisaks kõrge E-vitamiini ja ka vase sisaldus!

Tsink aitab sõna otseses mõttes juuretasandil ehk tagab juuksekarva folliikuli heaolu ja tervise ning seeläbi kiirema juuksekasvu. Kui juuresibul on põletikus või kehvas seisukorras, ei saa sealt ju kohe kuidagi kasvada tervet juuksekarva. Erinevad B-grupi vitamiinid juustele toetavad keha mitmekülgselt ja on kindlasti üheks vitamiini grupiks, mille tähtsust töös juuste väljalangemise vastu ei ole võimalik ülehinnata.

Kaks vitamiini, millest kõik on juba kuulnud

C-vitamiin on meile tuttav kui vitamiin, mis toetab immuunsüsteemi ja tagab tugeva tervise. Ent C-vitamiin teeb rohkematki. Kuna C-vitamiin on antioksüdant, võitleb ta edukalt vabade radikaalidega, mis muidu kahjustaksid rakke, sh juukserakke.

Teiseks vitamiiniks, millest kuuleme söögi alla ja söögi peale on D-vitamiin. Ja me räägime sellest niivõrd palju hea põhjusega – tegu on veel ühe äärmiselt olulise vitamiiniga. D-vitamiinil on tähtis roll kaltsiumi omastamisel, immuunsüsteemi tugevdamisel ning rakuloomes. Võrdlemisi pimedas Eestis on tihtipeale probleemiks D-vitamiini puudus. Seetõttu on D-vitamiin toidulisandina väga soovitatud ja heaks lahenduseks. Mitte ainult juuksekasvu toetamiseks, vaid terve keha aitamiseks.