Anett Kontaveit võitles Ostrava turniiri veerandfinaalis kõvasti ja edukalt.

Foto: Reuters / Scanpix
Tennis
24. september 2021, 22:19

HURRAA! Kontaveit astus üle olümpiavõitja poolfinaali (7)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 30.) alistas Tšehhis Ostravas toimuva WTA 500 kategooria turniiri veerandfinaalis Šveitsi esindava Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencici (WTA 11.) tulemusega 6 : 4, 6 : 3.

Avasett oli kummaline. Kontaveit mängis alguses unelmate tennist ja pääses kiiresti 5 : 1 juhtima. Sinnani oli ainuke raske hetk teine geim, kus ta ei suutnud Bencici serve normaalselt tõrjuda ja kaotas selle nulliga. Edasi kulges kui kulda, kuni seitsmendas geimis käis justkui mingi krõks.

Kui Bencic lõi tolles geimis esimese murdepalli auti, tundus, et sett on Kontaveidile määratud, aga nii lihtsalt siiski ei läinud. Teise murdepalli tõrjus šveitslanna niivõrd ebamugavalt tagajoonele, et Kontaveit suunas palli võrku – 5 : 2.

Vahepeal näost täitsa ära olnud olümpiavõitja sai indu juurde ja võitis järgmise geimi nulliga. Bencici närvid olid sellegipoolest pingul kui Stradivariuse viiuli keeled: ta tagus reketit vihaga vastu maad, kui ta seisul 30 : 30 eksis. Aga see polnud saatuslik viga, sest Kontaveit kinkis esmalt vastasele murdepalli ja seejärel topeltveaga kogu geimi. Tabloo näitas 5 : 4 eestlannale, kuid tema nägu kiskus murelikuks. Õnneks ei löönud ta verest välja, vaid võitis järgnenud Bencici pallingugeimi nulliga ja seti 6 : 4.

„Ma ei tea, mis 5 : 1 peal juhtus. Nagu keegi teine oleks korraks väljakule astunud,“ lausus Kontaveit mängujärgsel pressikonverentsil nõutult.

Teine sett algas ärevalt, sest Kontaveit kaotas kohe oma pallingugeimi. Õnneks tegi Bencic järgmises geimis otsustaval hetkel topeltvea ja seis oligi 1 : 1 viigis. Edasi kulges mõnda aega servijate domineerimisel, kuniks Kontaveit pääses Bencici servigeimi 40 : 0 juhtima. Kaks esimest murdepalli läksid küll luhta, ent kolmas toitis ja 4 : 2 eduseisul hakkas poolfinaal tasapisi paistma.

Olukord muutus veel lõbusamaks, kui Kontaveit ei loovutanud oma pallingul vastasele punktigi ja haaras 5 : 2 edu. Bencic suutis veel kohtumist geimi võrra venitada, kuid eestlanna vormistas järgmise serviga 6 : 3 seti- ja 2 : 0 matšivõidu.

„Kõige rohkem nurisemisruumi on esimese seti lõpuga,“ vaagis Kontaveit. „Mul kadus täiesti fookus, kui tulid uued pallid. Tundsin, et pall läks lendu ja alles 5 : 4 peal võtsin uue reketi ja sain tiba kontrolli tagasi. Selline kerge kukkumine, mida võiks mitte olla. Üldiselt mängisin korraliku mängu, kui esimese seti lõppu mitte vaadata. Olin agressiivne, suutsin teda piisavalt liikuma panna ja tähtsates kohtades leidsin servi üles.“

Kontaveit lõi mängu jooksul viis ässa ja tegi kolm topeltviga, Bencici vastavad näitajad olid kaks ja üks. Statistikast torkab veel silma, et Kontaveit võitis koguni 74% esimese servi punktidest, vastane 52%.

Homses poolfinaalis kohtub Kontaveit tšehhitari Petra Kvitovaga (WTA 10.), kes võitis täna 6 : 4, 6 : 4 Jil Belen Teichmanni (WTA 42.).

„Kindlasti on publik homme tema poolt, mis on ka loogiline,“ ütles Kontaveit homse lahingu kohta. „Ta on ka väga head mängud teinud, kindlasti tuleb keeruline. Olen tema vastu ka päris palju mänginud. Kui Petral on hea päev ja ta tunneb palli hästi, siis... Mina saan endast parima anda ja lähen igal juhul võitlema. Mul üldiselt on hea tunne väljakul ja ma olen nautinud jälle võistlemist. Arvan, et homne mäng, kas võit või kaotus, ei ole teistmoodi.”