Anett Kontaveit.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
25. september 2021, 18:57

VÄGEV! Kontaveit alistas ülikindlalt maailma kümnenda reketi ning pääses finaali (1)

Anett Kontaveit (WTA .) alistas Tšehhis Ostravas toimuval WTA tenniseturniiril poolfinaalis kodupubliku lemmiku Petra Kvitova (WTA 10.) tulemusega 6 : 0, 6 : 4.

Eestlanna alustas matši servimurdega ega jätnud avasetis vastasele mingit võimalust, võites selle 26 minutiga. Teise seti võitmiseks kulus tal 46 minutit.

„Arvan, et tegin enda osa mängus korralikult ära. Petra eksis esimeses setis päris palju, teises hakkas paremini servima,“ kinnitas Kontaveit matšijärgsel pressikonverentsil, et jäi enda esitusega rahule.

Pühapäevane WTA turniiri finaal on talle sel aastal juba neljandaks: otsustavasse matši jõudis Eesti tennisist ka veebruaris Melbourne'is, juunis Eastbourne'is ja augustis Clevelandis, mille ka võitis. Selle näitaja üle on tal mõistagi hea meel.

„Olen saanud häid võite, eriti siin turniiril. Finaalijõudmine on ilusti välja teenitud ja mul on hea meel, et olen mänginud sel nädalal head tennist,“ lausus Kontaveit.

Homses finaalis kohtub Kontaveit kreeklanna Maria Sakkariga (WTA 12.), kes alistas täna tulemusega 6 : 4, 7 : 5 poolatari Iga Swiateki (WTA 6.).

25aastane Eesti esireket on temast aasta vanema Kreeka tennisistiga varem kohtunud tervelt kümnel korral ning võitnud neist neli.

„Maria on mänginud sel aastal väga hästi, olen ta matše näinud ka. Ta ei anna vastastele väga lihtsaid punkte. Kindlasti tuleb raske ja võitluslik mäng, muud on keeruline ennustada,“ arvas Kontaveit homsest finaalist.

Kontaveit jõudis kümnendat korda WTA turniiril finaali. Tal on kaks tiitlivõitu, millest viimase teenis tänavu augustis Clevelandis.