Tallinna Flora ja Niši RadnickFoto: Robin Roots
Jalgpall
26. september 2021, 18:25

Flora tiitlilootused said põntsu. Henn: võitleme meeskonnas kuhjunud väsimusega (3)

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora viigistas võõrsil 2 : 2 Viljandi Tulevikuga ja nad jäävad liigat juhtivast Tallinna FCI Levadiast maha 11 silmaga.

Kuigi Viljandi ja Flora mängus hoidsid initsiatiivi viimased, siis tunni möödudes oli tablool 0 : 0 viigiseis. Kuid järgmised viis minutit olid Usbekistanist pärit Abubakir Muidinovi sõu. 61. minutil andis Tuleviku vasakäär palli karistusalasse, kus Gerdo Juhkam viis kodumeeskonna ette. Kolm minutit hiljem murdis Muidinov kasti, kus mehe võttis maha Flora paremkaitsja Marco Lukka. Järgnenud 11 meetri karistuslöögi vajutas võrku Kaimar Saag.

Henni sõnul vastast ei alahinnatud ja asi polnud tahtmise puudumises. „Pigem polnud küsimus motivatsioonis, vaid võitlesime meeskonnas kuhjunud väsimusega. Kuigi see võis nii välja näha, siis asi polnud tahtmises, sest tahtsime kolme punkti,“ tõdes Flora juhendaja matši järel soccernet.ee ülekandes.

Maruliselt ründama asunud Flora lõi esimese tagasi 76. minutil, kui Konstantin Vassiljevi eeltööst sahistas võrku Rauno Alliku. Viis minutit hiljem oli tablool 2 : 2 viik, kui Flora keskkaitsja Märten Kuusk põrutas palli 30 meetrilt postipõrkest sisse. Kuigi viimastel minutitel tabas valitseva Eesti meistri ääreründaja Henrik Ojamaa posti, siis kolmandat tabamust nad kirja ei saanud ning Viljandist sõideti koju vaid ühe silmaga.

„Tähtis on see, et suutsime 0 : 2 pealt tagasi tulla, see üks punkt võib lõpuks olla päris väärtuslik,“ lisas Henn, kelle sõnul on nende sats uues olukorras, sest lisaks kohalikele mängudele tuleb pallida eurotandril.

„See on kindlasti väljakutse, sest oleme enda jaoks selles mõttes uues olukorras. Aga me ei saa ega taha tuua vabandusi. Peame õppima mängude vahel häälestuma ja ümberlülituma,“ tõdes Flora juhendaja. Kui valitsev Eesti meister on kogunud 53 punkti, siis meistriliigat juhtival FCI Levadial on 11 silma enam. Tõsi, Flora on pidanud 2 matši vähem.

Henni sõnul on ärakukkumised mõneti paratamatud. „Kõik eurosarjades osalevad mängijad peavad osalema koondises, mängima karikat ja koduliigat. Arvestades, kui tihedalt on meil mängud, siis on selge, et head hoogu kõigis sarjades on keeruline säilitada. Aga see pole vabandus, vaid väljakutse, millest peame üle olema.“

Selle nädala alguses teatas Viljandi Tulevik, et nad lõpetasid poolte kokkuleppel peatreener Jaanus Reiteli töölepingu, tema ametikohused võttis hooaja lõpuni üle klubi senine spordidirektor Sander Post.

Viimane tunnistas kohtumise järel, et viigist jäi suhu mõru mekk. „See on kaotatud punkti, kõik eeldused olid olemas Flora alistamiseks ja kolmeks punktiks. Aga pole hullu. Enne mängu oleks viigipunktiga rahul olnud, meie poolt oli maksimaalne pingutus,“ rääkis Post.

Päeva teises suures kohtumises võõrustas liiga neljas meeskond Nõmme Kalju tabelis kolmandat kohta hoidvat Paide Linnameeskonda. Kodusats läks matši juhtima juba neljandal minutil, kui võrku sahistas Vladislav Homutov.

Järgmised kaks tabamust said kirja Paide mehed, kui 29. minutil tõi Siim Luts tabloole viigiseisu ning 52. minutil realiseeris Henri Anier 11 meetri karistuslöögi. Kuid viimane sõna jäi nõmmekatele.

68. minutil suskas värava eest palli võrku Pavel Marin, tosin minutit hiljem lõi Giannis Tsivelikidis peaga sisse Kaspar Pauri nurgalöögi. Kuigi Paide üritas leida viigiväravat, siis nende rünnakud jäid üsna hambutuks ja Kalju võttis koduväljakul magusa 3 : 2 võidu. Liigatabelis see Kalju seisu väga palju paremaks ei muutnud, sest nad jäävad kolmandat kohta hoidvast Paidest maha 10 punktiga.