Janari Jõesaar debüteeris Saksamaa kõrgliigas.

Foto: Imago / Scanpix
Korvpall
26. september 2021, 22:06

Jõesaar debüteeris Saksamaa kõrgliigas, Itaalias kohtusid Treieri ja Drelli tööandjad (1)

Nädalavahetusel mängiti Saksamaa ja Itaalia korvpalliliigades esimene voor. Minutid said kirja nii Janari Jõesaar, Henri Drell kui Kaspar Treier.

Itaalia kõrgliigas võõrutas Kaspar Treieri tööandja Sassari Dinamo Henri Drelli leivaisa Pesarot. Tasavägiselt kulgenud kohtumise võitja otsustati kohtumise viimasel minutil, sest 15 sekundit enne mängu lõppu oli tablool veel 73 : 73 viik. Kuid siis sopsas kodumeeskonna poolt kaks vabaviset Stefano Gentile ja Pesaro viimase sekundi kaugvise korvirõngast ei läbinud.

Mõlemad eestlased pääsesid pühapäeval püünele kümneks minutiks. 22aastane Treier viskas selle ajaga 5 punkti ja võttis maha 4 lauapalli. Temast aasta noorem Drell eksis oma ainsal viskel ja kätt valgeks ei saanud. Küll võttis ääremängija maha 2 lauapalli. Võitjate parimana viskas nigeerlane Christian Mekowulu 21 silma ja võttis 11 lauda. Kaotajaid vedas ameeriklane Vincent Sanford, kelle kaukasse jäi 21 punkti.

Bayreuthi ridades tegi Saksamaa meistriliiga debüüdi Janari Jõesaar. Eestlase koduklubi esimene poolaeg oli vägev, kui võõrsil mindi Giesseni vastu puhkama eduseisult 47 : 35. Kuid teisel poolajal viskas Bayreuth vaid 27 punkti ja nad kaotasid kohtumise 74 : 86. 

Bayreuthi parimana viskas suur äär Terry Allen 19 sanga. Üle poole tunni platsil veetnud Jõesaare arvele jäi 9 punkti (kahesed 4/3 ja kolmesed 3/1), 7 lauapalli, millest 3 ründelauast, 2 söötu, 1 vaheltlõige ja 2 blokki. Võitjate parimatena tõid Brayon Blake ja Florian Koch 15 silma.

Laupäeva alustas Bundesliga hooaega ka Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towers, kes kaotas esimeses voorus võõrsil 87 : 88 Ludwigsburgile. Eesti koondislane peapõrutuse tõttu kaasa ei teinud. Samal päeval võttis Hispaania kõrgliigas kahe kaotuse kõrvale esimese võidu Burgos, kes seljatas 75 : 54 Zaragoza. Võitjate poolel tõi Kristian Kullamäe kaheksa minutiga kaks punkti.