Kregor Zirk Tokyo olümpial.

Foto: Karli Saul
Ujumine
27. september 2021, 08:29

Eesti parim meesujuja püsib võidulainel: viimased viis nädalat olid üle ootuste head

Eesti parima meesujuja Kregor Zirki koduklubi Energy Standard lõpetas Itaalias rahvusvahelise ujumisliiga (ISL) tavahooaja võidukalt. 22aastase eestlase panus oli kiiduväärne.

„Me olime ainuke tiim, kes suutis kõik enda kohtumised võita ning seega läheme esimestena edasi poolfinaali,“ kirjutas tartlane sotsiaalmeedias ja lisas, et kõnealused mõõduvõtud toimuvad 11.-28. novembrini Hollandis Eindhovenis.

Zirki viimane võistluspäev kulges hästi. „Õhtu algas 200 meetri liblikujumisega, kus saavutasin Itaalia rekordi ujunud Alberto Razzetti ja Chad le Closi järel kolmanda koha,“ selgitas ta. „Aeg 1.53,13 on minu karjääri paremuselt kolmas tulemus. Teise stardi tegin 200 meetri vabaujumises, mille lõpetasin viienda kohaga. Aeg 1.44,31 on Eesti hooaja tippmark ning vähem kui sekundi kaugusel minu isiklikust.“

„Kokkuvõttes saab öelda, et viimased viis nädalat olid üle ootuste head. Napolisse minnes polnud mul mingeid eesmärke ning kahtlesin enda valmisolekus. Õnneks leidsin hea rütmi üpriski kiirelt ja ülejäänu oli juba lihtsalt fun,“ lisas Zirk.

Nüüd põikab mitmekülgne sportlane mõneks päevaks koju. „Seejärel suundun elus esimest korda kõrgmäestikulaagrisse Sierra Nevadasse (Hispaania). Veedan seal täpselt kolm nädalat, pärast seda sõidan otse Dohasse MK-etapile.“