Krimi
27. september 2021, 16:52

UUED NIIDIOTSAD: Nõmmel maa seest leitud naisel olid heledad silmad ja juuksed, võtmehoidja osas selgus oluline detail (12)

Juunis leiti Nõmmel Raudtee tänaval elamukrundilt kaevetööde käigus 30 aasta eest tapetud noore naise säilmeid. Tänaseks on politsei leidnud mitu olulist niidiotsa.

„Oleme tänaseks saanud DNA vastuse, et Nõmmel maa seest leitud naisel olid heledad silmad ja heledamad juuksed. Samuti avaldas ekspert arvamust, et tegemist on Eesti või meie lähiriikide päritolu inimesega. Naise kolp liigub parasjagu USAsse, kust saame umbes poole aasta pärast näo 3D kujutise. Kaalume veel erinevate ekspertiiside läbiviimist,“ teatas Põhja prefektuur.

„Suured tänud kõigile, kes on politseile tänuväärset info jaganud. Niidiotsi, mida kontrollida, jagub mitmeks kuuks.“

Politseil on hetkel kontrollis kaheksa varasemalt kadunud inimest, kellest ühe osas polnud neil infot, et inimene on teadmata kadunud.

„Teame tänaseks võtmehoidja kasutamisega seonduvat ja sellel oleva erimärgistuse tähendust. Nimelt kraabiti tol ajal korteri number võtmehoidja tagumisele küljele. Samuti jagati meile kuupiletite näidiseid ja infot teiste esemete kohta ning oleme saanud üldisi kirjeldusi 1990ndate aastate elustiili kohta, mis on aidanud laiemat pilti mõista,“ seletab politsei.

Eesti Päevalehe andmetel on teada, et võtmed kuuluvad korterile number 4 ja korter asub Lasnamäel või Õismäel.

„Kuna võtmehoidja osas saime palju häid vihjed, siis palume abi ka võtme osas. Ehk on ka siin kellelgi anda meile hea selgitus – kus pildil olevat võtit kasutati? Infot võtmete ja teiste esemete osas ootame telefonil 53893571,“ edastab politseil.

Kas tunned ära pildil oleva võtme?

Foto: PPA

Samuti püüab politsei tuvastada, kellele luukere leiti 2019. aasta sügisel Nõmmel Naaritsa tänava otsas jalgtee äärest huumusekihi alt. Teada on, et mees oli 50-60­aastane, ta tapeti ja keerati punase kootud vaiba sisse.

Naaritsa juhtumis on politsei saanud kaks palvet kontrollimaks, kas tegemist võib olla teataja lähisugulastega.