Oleksandr Ussõk (paremal) alistas nädalavahetusel Anthony Joshua.

Foto: AP / Scanpix
Võitlussport
27. september 2021, 18:48

„Sajandi poksimatšil“ on kriips peal. Promootor: Joshua pole enam Furyle vääriline vastane

Isegi kui nädalavahetusel tiitlivööd kaotanud Anthony Joshua peaks need tulevikus tagasi võitma, pole ta enam Tyson Furyle vääriline vastane, tõdes poksipromootor Frank Warren.

Laupäeva hilisõhtul jäi raskekaalu poksija Joshua alla ukrainlasele Oleksandr Ussõkile, millega esimene kaotas WBA, WBO, IBF ja IBO tiitlid. Kaotus oli ootamatu, sest pärast aastaid kestnud õrritamisi, pidi matš Ussõkiga ning kahe nädala pärast ees ootav Tyson Fury ja Deontay Wilderi lahing viima profipoksi ajaloo kõige rahakaima kohtumiseni kahe briti, Joshua ja Fury vahel.

Fury promotoor Frank Warren tõdes, et sajandi matšiks ristitud vastasseis, kus üks britt pidi endale saama kõik meistrivööd, jääb pidamata. „Ma enam ei näe, et see toimuks. Kõiki vöid ühendav võitlus oli väga lähedal, see oleks olnud väga suur vastaseis. Südantlõhestav,“ ütles WBC tiitlikaitsja Fury promootor BBC-le.

Korduskohtumine Ussõki vastu annaks Joshuale võimaluse oma vööd tagasi võita, kuid Warren tõdes, et karjääris teist korda kaotanud londonlane pole Furyle enam vääriline vastane. 

„Ussõk on hea võitleja, ta poksis ülihästi. Aga Joshua on väga haavatav. Ta on alati olnud selline,“ lisas ta. „Nad võivad kordusmatšist rääkida kõike, mida tahavad. Aga isegi kui ta nüüd alistab Ussõki, siis mida teeks Tyson Fury Joshuaga? Te oleksite valmis oma maja panti panema, et Tyson võidab matši.“

Fury kohtub järgmisel kuul Las Vegases Deontay Wilderiga, Ussõki ja Joshua võimaliku kordusmatši aeg teada veel pole.