Roger Hunt

Foto: Mirrorpix / Vida Press
Jalgpall
28. september 2021, 17:31

Suri Inglismaaga maailmameistriks tulnud Liverpooli legend

Eile suri endine Liverpooli ja Inglismaa jalgpallikoondise mängija Roger Hunt. Ta oli 83aastane.

Liverpooli teadaande põhjal suri Hunt pärast pikalt haiguse põdemist rahulikult kodus.

Ründaja kuulus 1966. aastal maailmameistriks tulnud meeskonda. Ta lõi kodumaal toimunud turniiril kuue mänguga kolm väravat. Hunt valiti 2006. aastal Inglismaa jalgpalli kuulsuste halli.

Oma karjäärist suurema osa veetis ta Liverpoolis, kus mängis kokku 11 hooajal. Ründemängija lõi nende eest 244 liigaväravat, mis on endiselt klubi rekord. Kokku läks talle kirja 492 mänguga 285 tabamust. Sellest enamat on suutnud vaid Ian Rush – 346.

Inglismaa koondise eest lõi Hunt 34 matšiga 18 väravat.

Liverpooli fännide seas Sir Rogeriks hüütud ründajat peeti oma ajastu üheks parimaks mängijaks. Hunt võitis klubiga Inglismaa esiliiga, kaks meistritiitlit, karika ning superkarika.

„Ta oli [Bill] Shankly meeskonnas peamine väravalööja, aitas neil jõuda meistriliigasse ning võita tähtsad liigatiitlid ja karika. Seetõttu on ta Liverpooli legendide seas, kelle pärast on meie klubi tänasel päeval selline. Ta tuli ka 1966. aastal maailmameistriks. Tean, et fännid kutsusid teda saavutuste pärast Sir Rogeriks. Väravalööja, kes oli töökas ning aitas alati oma meeskonnakaaslasi. Ta oleks ka praegusesse tiimi hästi sobinud. Mälestame ja avaldame Sir Rogerile austust,“ vahendas Liverpooli peatreeneri Jürgen Klopi sõnu BBC.