Too kurikuulus mäng Poolaga mullu veebruaris, mis esialgu Eestile MM-koha maksis.

Foto: Tarmo Tammus / ESHL
Spordivaria
28. september 2021, 20:18

Koroonapiirangud viisid Eesti MMile

2020. aastal ära jäänud saalihoki MM peetakse tänavu detsembris Helsingis. Vaatamata kvalifikatsiooniturniiril ebaõnnestumisele on üle lahe asja ka Eesti koondisel.

Mullu veebruaris jäi saalihokikoondis kõige napimalt MM-piletita: Taanis toimunud valikturniiri otsustavas mängus juhiti Poola vastu 2 : 0 ja 4 : 2, kuid lisaajal langeti kuldse väravaga 4 : 5 konkurentsist. Esimest korda pärast 2006. aastat näis MMi uks Eesti meeskonna nina ees kinni lendavat.

Olukorda sekkus aga koroonaviirus: 2020 MMi ei toimunud ja lõplik teade, et see peetakse tagantjärele 2021 aasta lõpus, tehti avalikuks alles täna. Nimelt tuli paika panna, kas ja kes üldse turniiril osaleda saavad.

Probleemsed riigid, kes pidanuks MMil mängima, aga ei saa koroonapiirangute tõttu Soome reisida, olid Austraalia ja Jaapan. Et turniiril heitleks siiski 16 riiki, otsiti neile asendajat ja võeti arvesse nii koondiste piirkondliku paiknemist kui ka kohta maailma edetabelis. Nii said MM-pileti Eesti ja Filipiinid.

Veel nädal tagasi, kui koondis kogunes, et arutada plaane 2022. aastaks, mil MM-valikturniiri peetakse Lätis, peeti tõenäosust tänavu MMil mängimiseks pigem väikeseks.

Finaalturniir toimub 3.-11. detsembrini Helsingis ja 10. edetabelireal asuva Eesti vastasteks alagrupis on 4. detsembril Filipiinid (35.), 5. detsembril Kanada (11.) ja 6. detsembril Singapur (16.).

Naiste MM oli niigi planeeritud 2021. aastasse – mängitakse 27. novembrist 5. detsembrini Rootsis Uppsalas. Koroonapandeemia tõttu jäi ära küll valikturniir ja kohad MMil jagati välja edetabeli alusel, kus Eesti kõrgel 11. kohal. Meie neide ootavad ilmselt väga tasavägiseks osutuvas alagrupis lahingud Singapuri (14.), Norra (9.) ja Venemaaga (17.).