Kasey Hill (0) säras neljandal veerandil 13 punktiga.

Foto: Hendrik Osula / FIBA
Korvpall
28. september 2021, 22:08

VÕIMAS TAGASITULEK! Pärnu Sadama aurik tüüris end vinge võiduni!

Miks võrrelda Pärnu korvpallimeeskonna esitust FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooni avaringis aurikuga? Peale ilmselge odava nalja Sadama nime üle käituti ka aurumasinale (ja eestlastele) kohaselt: kulub aega, et käima saada, aga proovi sa pärast seda siis pidurdada!

Pärnakad alistasid koduse kvalifikatsiooniturniiri avamatsis Austria mulluse seitsmenda klubi Viini GGMT 72 : 67. Sealjuures veel kümmekond minutit enne lõpusireeni kõlamist näis seis hapu, mis hapu.

Pärast avapoolaja 30 : 32 kaotamist loopisid pärnakad teise mängupoole alustuseks kirveid. Kui kolmepunktijoone tagant oli seis veel enamvähem inimlik, sisse supsas iga kolmas vise, siis kahepunktiüritusi tabati vaid 31protsendilise täpsusega. Pole imestada, et viimasele veerandile mindi vastu 46 : 57 ehk 11punktilisest kaotusseisust.

Seejärel näitas aga pärnakate Saksamaalt leitud mängujuht Kasey Hill, mis masti mees ta on. Esimese pooltunniga vaid neli punkti toonud ameeriklane viilis minutiga 11punktilisest kaotusseisust maha seitse silma ja sopsas siis minuti hiljem 10 : 0 vahespurdi lõpetuseks kolmepunktiviske. Pärnu oli tagasi mängus!

Viimase kaheksa minuti seast mänguilu otsida ei tasu. Mõlemad meeskonnad näitasid hooaja algusele omast rabedat esitust, kuid vahe tagasitõmbamine süstis Pärnule piisavalt enesekindlust, et mängu saatus enda kasuks keerata. Varasemalt varakult kimbutama hakanud vead jäid viimasel veerandil vaatamata üpris agressiivsele kaitsemängule pigem harvaks nähtuseks, aga austerlaste mäng saadi pidama nendetagi.

Ka Pärnu ettevalmistus hooajaks näis olevat tugevam või olid otsustavatel hetkedel leitud lisaenergia võtmeks kodupubliku hüüded, aga igatahes väsisid külalised otsustavatel hetkedel silmnähtavalt rohkem ja sealt kippusid tulema ka lihtsad vead, mille pärnakad ära kasutasid. Lõppskoor 72 : 67 suvepealinlastele!

Lõpuks viskas Hill viimasel veerandil kuraditosin punkti ehk lõpetas 17 silma peal, lisades kuus lauapalli ja viis resultatiivset söötu. Kahe vaheltlõike peale tegi ta vaid ühe pallikaotuse.

Pingilt alustanud, kuid lõpuks 30 minutit mänginud Robert Valge lisas 15 silma, neli söötu ja kolm lauapalli. Andris Misters panustas 13 punktiga.

Kolmapäeval ootab pärnakaid ees kohtumine Iisraeli klubiga Ness Ziona Iron. Põhiturniirist ollakse veel kahe võidu kaugusel.