Siim-Sander Venel on umbkaudu kaks kuud, et endast Limogesis hea mulje jätta.

Foto: Limogesi CSP
Korvpall
29. september 2021, 08:33

„Maailmarändur“ Vene maandus seekord Prantsusmaal

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene uueks koduklubiks on 11kordne Prantsusmaa meisterklubi ja 1993. aastal ka Euroliiga võitnud Limogesi CSP, kes viimasel hooajal lõpetas koduliiga 10. kohal.

Kesk-Prantsusmaal paiknev Limogesi klubi nimetas Venet enda kodulehel tutvustades maailmaränduriks, „kes on arenenud Leedus, Lätis, Saksamaal, Venemaal, Itaalias ja Hispaanias.“ Viimasel hooajal vigastusega kimpus olnud eestlane otsis uut koduklubi vähemalt viimased kuu aega, kui osapoolte kokkuleppel lõppes tema leping Fuenlabrada meeskonnaga.

„Siim-Sander Vene on mitmekülgne „kolm“ või „neli“, kel on hea kolmesekäsi ja ta on piisavalt füüsiline, et korvi all enda kohta hoida,“ kirjeldas Limogesi spordidirektor Crawford Palmer Venet.

Eestlane toodi meeskonda, et asendada teist tänavust liitujat: Assane Ndoye avaldas hooaja ettevalmistuses Limogesi treeneritele piisavalt muljet, et temaga sõlmiti leping. Laupäeval peetud viimases treeningkohtumises tegi Ndoye aga endale liiga ja peab vähemalt kaheks kuuks palliplatsilt eemale jääma.

„[Vene] saabus, et Assane kohta täita. Ta profiil on veidi erinev, tal on palju Euroopa kogemusi, aga peab kärmelt kohanema, et anda meile valikuid rünnakul ja kanges kaitses,“ lisas Palmer.

Limogesi koosseisust leiab veel ühe eestlastele tuttava nime: 2016-17 hooajal Kalev/Cramos pallinud Demonte Harperi.