Manny Pacquiao viimane võit poksiringis pärineb 2019. aasta suvest.

Foto: LAI SENG SIN / REUTERS / SCANPIX
Võitlussport
29. september 2021, 09:31

VIDEO | MILLINE ÜLLATUS… Presidendiks pürgiv Pacquiao jättis poksiga hüvasti

Manny Pacquiao, kes soovib saada Filipiinide järgmiseks presidendiks, teatas sotsiaalmeediasse postitatud videos poksijakarjääri lõpust.

„Oma poksikindaid varna riputades soovin tänada tervet maailma, eriti Filipiinide inimesi Manny Pacquiao toetamise eest. Hüvasti, poks!“ sõnas Pacquiao. „On raske sellega leppida, et mu aeg poksijana on läbi. Täna annan ma teada erruminekust.“

Pacquiao on maailma ajaloos esimene poksija, kes võitnud mõne maailmameistrivöö kaheksas erinevas kaalukategoorias. Tema 26 aastat kestnud karjäär hõlmas 72 matši, millest võitjana väljus alati naeratav sportlane ringist 62 korral. Augustis astus ta üle kahe aasta ringi ja sai kohtunike ühehäälse otsuse tulemusel nahutada Kuubalt pärit Yordenis Ugase käest.

Juba pärast kaotust Ugasele olid õhus tugevad märgid sellest, et 42aastase sportlase võitlused on võideldud. Kui otsa tuli ka uudis, et Pacquiao astub vastu Filipiinide praeguse presidendi Rodrigo Duterte leerile ja kandideerib uueks riigipeaks, oli selge, et mehe huvid on tulevikus poliitkarjääril, mida ta praegu juba senaatorina ajab.

Paquiao ja Duterte untsu läinud suhetest kirjutas Õhtuleht pikemalt eelmisel nädalal!

Samas on ajalugu kordi ja kordi näidanud, et mõne poksija lubadus karjäär lõpetada, ei maksa suures plaanis midagi. Peaksid presidendivalimised Pacquiaol untsu minema ja palgapäev piisavalt ahvatlev tunduma, ju meelitaks vanameistri edaspidigi ringi.