West Hami ja Viini Rapidi fännid pildusid neljapäeval Londonis üksteise pihta igasugu esemeid.

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
2. oktoober 2021, 16:20

VIDEO | SÕGE! Austria ja Inglise jalgpallifännid pildusid üksteist uriiniga

West Hami ja Viini Rapidi jalgpalliklubide fännide vahel puhkes neljapäeva õhtul Londonis toimunud Euroopa liiga alagrupiturniiri mängu ajal konflikt, mille raames pilluti üksteise suunas igasuguse esemeid.

Neist kõige ropumad olid The Suni teatel uriini täis veepudelid, millel polnud korki. See tähendab, et kollakas kehavedelik pritsis märjaks kõik, kes teele jäid, sealhulgas kaklust ennetada püüdnud korrakaitsjad.

Tüli puhkes Briti ajakirjanduse teatel siis, kui Declan Rice viis West Hami 29. minutil juhtima. Pettunud Rapidi fännid üritasid värava järel tungida West Hami sektorisse. Selle suutsid turvatöötajad ära hoida, kuid lendavaid esemeid oli neil keerulisem takistada.

Tänahommikuse seisuga oli Londoni politsei arreteerinud kolm inimest, neist kaks turvatöötaja ründamise eest.

West Hami peatreener David Moyes koputas mängu järel oma klubi fännide südametunnistusele ja palus neil võõrsil käituda viisakalt. „Tahame, et oleksime igas Euroopa otsas teretulnud,“ vahendab Evening Standard.

„Aga ütlen teile veel ühe põhjuse. Mu isa, abikaasa ja ülejäänud pereliikmed kavatsevad reisida kõikidele võõrsilmängudele West Hami toetama. Minu isa on 80aastane ja ma tahan, et ta tunneks, et saab minna ja võtta fännidega mõned õlled ilma et peaks probleeme pelgama.“

West Ham võitis tolle mängu 2 : 0.