Viljandi Tuleviku ja Kuressaare jalgpallurid mänguhoos.

Foto: Irina Mag
Jalgpall
3. oktoober 2021, 20:59

Tulevik kaotas kaheksanda võõrsilmängu järjest, Flora seljatas Tammeka

Kuressaare alistas jalgpalli meistriliiga 26. vooru mängus 1 : 0 Viljandi Tuleviku, valitsev meister Tallinna Flora seljatas 3 : 0 Tartu Tammeka.

Meistriliiga septembrikuu parimaks juhendajaks valitud Roman Kožuhhovski hoolealuseid särasid taas. Kui Kuressaare mihklikuul alistas 3 : 0 Nõmme Kalju, 6 : 0 Pärnu Sadama ning Narva Transiga lepiti 2 : 2 viiki, siis saarlased alustasid ka oktoobrit võidukalt.

Kodustaadionil pallinud Kuressaare oli esimesele tabamusel lähedal avapoolaja lõpus, kuid Silver Alex Kelderi löök tabas posti. 63. minutil jäi Tulevik vähemusse, kui Ganiu Atanda võttis viimase kaitsjana vastase maha ning sai punase kaardi. Juba kolm minutit hiljem suutis Kuressaare ülekaalu ära vormistada, kui suure segaduse järel skooris Mattias Männilaan. See jäi ka kohtumise ainsaks tabamuseks.

Septembris Jaanus Reiteli asemel Tuleviku peatreeneriks asunud Sander Post tõdes, et oli võitluslik võrdsete võistkondade mäng. „Pisiasjad lugesid, meie kahjuks punane kaart ja sinna otsa kiirelt 0 : 1 värav. Oli keeruline, aga eks meil olid ka omad momendid. Arvan, et mängisime teisel poolajal päris hästi ja tekkis momente,“ rääkis Post Rahvusringhäälingu ülekandes.

Kui Viljandi on tosinast kodumängust võitnud 5 ja viigistanud 2, siis teistel staadionitel on nende saldo märgatavalt nukram. Viimati teenis Tulevik võõrsilt punkte 19. mail, kui nad alistasid Paides sealse linnameeskonna. Järgneval kaheksal võõrsilmängul pole saadud ühtegi punkti.

Mida sellest mängust kaasa võtta hooaja lõppu vaadates? „Eks tuleb viimased mängud ära mängida. Võitlesime ja täna tuli kaotus. Keskendume järgmisele mängule ja loodame sealt punkte saada,“ lausus Post.

Tulevikul on koos 24 punkti, mis annab tabelis kaheksanda koha. Nende ees on Kuressaare, kellel on 3 silma enam.

Valitsev meister Flora tegi Tammekaga sotid selgeks esimesel poolajal. 9. minutil mängis Markus Poomi nurgalöögist palli Henrik Pürgile, kes lõi palli võrku. Poolajapausile mindi Flora 2 : 0 eduseisus, kui 43. minutil Poom napsas keskväljal palli ja andis söödu Rauno Allikule, kes lõi hooaja üheksanda värava.

Viimase naela Tammeka kirstu lõi Flora kaks minutit peale puhkepausi, kui väravavahiga pääses silmitsi Konstantin Vassiljev, kes lahendas olukorra külmavereliselt. 3 : 0 võidu võtnud Flora hoiab tabelis FCI Levadia järel teist kohta, Tammeka on liiga punane latern.

Meistriliiga tabeliseis.

Foto: Jalgpall.ee / Ekraanitõmmis