Foto: Envato Elements
Sisuturundus
4. oktoober 2021, 13:16

Astume viirustele vastu – kuidas seada oma immuunsüsteem võitlusvalmis?

Me kõik oleme tüdinud viiruseteemast ja pidevast nakatumisohust. Paraku ei kao uus viirus täielikult niipea ning kahjuks pole ka vaktsineeritud inimesed sajaprotsendiliselt kaitstud. Oma tervise huvides on meil kõigil vaja kohaneda ning tagada endale maksimaalselt võitlusvalmis immuunsüsteem.

Mida igaüks ise lisaks vaktsineerimisele ja maskikandmisele teha saab, et nakatumisohtu vähendada ja nakatumise korral mitte raskelt haigestuda? 

Arstid soovitavad meil kõigil järgida selliseid eluviisimeetmeid, mis vähendavad nakatumise riski ja aitavad haigestumise korral kiiremini ja täielikult paraneda. Nende meetmete hulka kuuluvad mitmekesine toit, piisav uni, piisav vedeliku tarbimine, värskes õhus ja looduses viibimine, liikumine, suitsetamisest loobumine ja alkoholi tarbimise piiramine.

Viirusega võitlemisel on organismile suureks abiks mitmekülgne toit. Toitumissoovituste järgimisel tuleb aga meeles pidada, et viirusnakkuste perioodil ja nakatumise järgselt vajab meie organism mitmeid aineid tunduvalt suuremas koguses, kui me toiduga kätte saame. Seetõttu soovitavad arstid kasutada lisaks vitamiine ja teisi toidulisandeid, et oma tervist säilitada ja organismi vastupanuvõimet tugevdada.

Millistest ainetest on abi viiruste vastase kaitsevõime parandamisel?

Alates uue koroonaviiruse leviku algusest on kogu maailma arstiteadlased püüdnud leida aineid, millel oleks kõige suurem potentsiaal kaitsmaks organismi selle viiruse eest. Hinnates mitmete erinevate bioaktiivsete ainete positiivset mõju nendel inimestel, kes ei haigestunud üldse või kellel esinesid ainult kerged haigusnähud, tegid juhtivad teadlased kindlaks viis ainet, millel on kõige tugevam viirusvastane jõud. Neist ainetest kolm – vitamiin C, vitamiin D ja tsink – on juba pikemat aega tuntud oma immuunsüsteemi toetava ja viirusnakkust pärssiva mõju poolest. Ülejäänud kaks ainet – kvertsetiin ja melatoniin – on uued, aga samas väga tugevad „võitlejad“ viirusevastasel rindel. Kõik need viis ainet on lülitatud ka mitmetesse COVID-19 ravijuhistesse.

D-vitamiin – immuunsüsteemi eestvedaja, mis mängib juhtrolli immuunsüsteemi toimimises ning tagab immuunrakkude võitlusvalmiduse. Teadusuuringud näitavad, et D-vitamiini madal tase suurendab tunduvalt riski nakatuda viirushaigustesse, sattuda intensiivravipalatisse ning viiruse tagajärjel surra.

C-vitamiin – immuunrakkude „kütus“. C-vitamiini positiivset  mõju erinevate viiruste (kaasa arvatud koroonaviiruse) ohjamisel on tõestanud paljud uuringud.  On kindlaks tehtud, et C-vitamiini vajavad hädasti nii rakulist immuunsust vahendavad T-lümfotsüüdid kui loomulikud tapjarakud.

Tsink – immuunsüsteemi mitmekülgne toetaja. Tsink on oluline mineraal, mille puudus immuunsüsteemi tõsiselt hätta jääb. Tsink on hädavajalik infektsioonidega võitlevate valgete vereliblede tootmiseks. Tsink takistab viiruste paljunemist rakkudes ja vähendab immuunsüsteemi ülereageerimise riski. Organismi piisav tsingitase aitab viiruseid kahjutuks teha ning vähendab hingamisteede põletike tekkimise riski. Tsink on sadadel tuhandetel patsientidel tõestanud oma tõhusust ka COVID-19 viiruse ennetamisel ja ravis.

Kvertsetiin – tugev viirusevastane võitleja. Kvertsetiin on antioksüdantsete omadustega taimne flavonoid, millel on uuringutega tuvastatud immuunsüsteemi toetavad omadused. Muu hulgas takistab kvertsetiin viiruste rakku tungimist ja paljunemist organismis. Kvertsetiin soodustab verevarustust ja toetab kudede, sealhulgas ka kopsukoe, varustamist hapnikuga.

Melatoniin – „energiasüst“ immuunrakkudele. Immuunsüsteemi tugevdamiseks on üks parimaid vahendeid pikk ja kosutav uni. Hea uni on äärmiselt oluline ka immuunsüsteemis toimivatele kuulvatele valgetele verelibledele. Unehormoon melatoniin annab lümfotsüütidele ja naturaalsetele tapjarakkudele energiasüsti, aktiveerib neid ning muudab nad võitlusvalmiks.

Just nende viie aine tarbimine aitab sul end viiruste eest kaitsta! 

Uuringute tulemuste ja tippteadlaste soovituste põhjal on loodud uus komplekspreparaat Imunosil Virufix, mis sisaldab kõiki neid viit ainet. Virufixis sisalduvad ained aitavad pidurdada viiruste rakku tungimist ja paljunemist ning võimaldavad nakkuse sümptomitega paremini toime tulla. Toote koostis on üles ehitatud selliselt, et kõik bioaktiivsed ained on siin efektiivsetes annustes ja kõige paremini toimivas vahekorras. Virufix on ühtviisi tõhus kõigi viiruste puhul.

Tasub ka meeles pidada, et Virufixis sisalduvaid aineid eraldi ostes on rahaline kulu palju suurem. Virufix on mõeldud positiivsetele inimestele, kes ei ole passiivsed ega jäta oma tervist saatuse hooleks ning teevad kõik endast oleneva haigestumise vältimiseks.

Imunosil Virufix on saadaval apteekides üle Eesti.

Praegu on võimalus Imunosil Virufixi soodushinnaga osta SIIT!