BC Kalev/Cramo ei ole viimastes mängudes võidurõõmu tunda saanud.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. oktoober 2021, 23:43

Kalev/Cramo sai VTB ühisliigas teise kaotuse. Štelmahers: vastutavad kõik, sealhulgas treenerid (1)

BC Kalev/Cramo rügab käesoleva nädala esimeses pooles kahel rindel: kuigi juba kolmapäeval ootab Strasbourg'is ees debüüt meistrite liigas, tuli esmaspäeval väljakul käia VTB ühisliigas. Viimases jätkatakse võiduta.

Pingeliselt kulgenud mängus jäid tallinlased koduses Kalevi Spordihallis lõpuks Avtodorile alla 93 : 97. Sealjuures võinuks kõik minna teisiti 23 sekundit enne matši lõppu võinuks kalevlased kaotusseisu vähendada kahepunktiliseks, kuid Silas Melson andis korvi all Rauno Nurgeri leidmise asemel valesöödu, mis sai kodumeeskonna viimaseks kirstunaelaks.

Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers tunnistas, et vastase visatud ligi 100 punkti on palju, mis palju. „Vaatame video üle ja analüüsime. Aga muidugi on midagi valesti, kui laseme endale koduväljakul visata 97 silma. Me ei saa ikka veel aru, mida me kaitses tahame teha,“ rääkis lätlasest juhendaja pressikonverentsil.

Kohtumisest jäi eemale keskmängija Kamari Muprhy, kes on Kalev/Cramo esimene valik korvi alla. Peatreeneri sõnul oli tema puudumist tunda. „97 punkti on vastus mitmele küsimusele. Kuid vastasega peab hakkama saama nii ees- kui tagaliin. Vastutavad kõik, sealhulgas ka treenerid,“ lisas ta.

Kalev/Cramo resultatiivseimana tõi JeQuan Lewis 17 punkti ja jagas 12 resultatiivset söötu. Nurger ja Ojars Silins panustasid mõlemad 14 silmaga. Üleplatsimeheks oli külaliste Kenny Chery 28 punktiga, sealjuures sopsas ameeriklane kuuest kaugviskest viis.

„Chery esituses polnud midagi fenomenaalset – kui me anname lauapallist kaks korda kolmest proovida, siis suudab iga korvpallur sisse visata,“ sõnas Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok Delfi otseülekandes.

VTB ühisliiga hooaja avamängus jäi Kalev/Cramo võõrsil 60 : 75 alla Zenidile. See tähendab, et pärast kahte mängu püsitakse võiduta. 12 meeskonna konkurentsis piisab sellest hetkeseisul aga siiski üheksandaks kohaks.