Pierre-Louis Loubet Rally Estonial.

Foto: Mari Luud
WRC
5. oktoober 2021, 13:11

Avariisse sattunud Hyundai tehasetiimi sõitja murdis puusa

Tänavu kaheksal etapil Hyundai WRC-masinat roolinud Pierre-Louis Loubet hooaeg sai läbi, sest mees sattus liiklusõnnetusse ja murdis puusaluu.

Peamiselt Hyundai teise võistkonna 2C Competitioni ridades kaasa teinud prantslase tänavune hooaeg oli üsna nukker. Loubet’ lõpetas mitmel etapil kraavis ja punktikohale jõudis ta vaid Rally Estonial, kus sai seitsmenda koha.

24aastane noormees jättis eelnevalt vahele suvel toimunud Keenia ja lõppenud nädalavahetusel sõidetud Soome etapi. Loubet pidi taas stardijoonel olema nii Kataloonias kui Monzas, kuid saatus tahtis teisiti. „Minu hooaja lõpu programmis on väike muudatus – WRC hooaja lõpetamise asemel taastusravi,“ kirjutas Loubet sotsiaalmeedias.

„Te võite öelda, et see oli ebaõnn, aga uskuge mind – mul tõesti vedas, et pärast seda, kui auto mulle otsa sõitis, murdsin vaid puusa.“ jätkas ta. „Nii et jah, see oli minu jaoks raske aasta ja raske hooaeg. Kui see, mis ei tapa, teeb sind tugevaks ja ootan juba järgmist aastat, et saaksin võistelda ja näidata roolis oma potentsiaali."

Autoralli MM-sarjas on veel sõita kaks etappi, kui järgmisel nädalal põristavad masinad Kataloonia teedel ning hooajale tõmmatakse joon alla novembri keskel Monzas.